Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Guldhjälten förlänger – minuter innan nedsläpp

Viktor Ekbom.Foto: ERIK SIMANDER / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Han har suttit på utgående kontrakt.

Men precis innan nedsläpp i matchen mot Örebro förlängde Viktor Ekbom, 30, sitt avtal med Frölunda ytterligare två säsonger.

– Här utvecklas man fortfarande, även om man inte är purung, säger han.

Frölunda fortsätter att se över sin trupp inför kommande säsong.

Tidigare i höstas blev det klart att Joel Lundqvist stannar i klubben ytterligare en säsong.

Och nu har man förlängt med nästa spelare som satt på utgående kontrakt.

Viktor Ekbom blir Frölunda trogen

Precis innan nedsläpp i hemmamatchen mot Örebro stod det klart att backen Viktor Ekbom förlängt sitt kontrakt med klubben ytterligare två år.

Därmed blir han Frölunda trogen fram till 2023.

– Det känns jättebra att få det klart så här tidigt också. Jag trivs fantastiskt bra att få vara i den här miljön med spelarna och ledarna. Det fanns ingen tvekan eller mening att dra ut på det, säger han.

30-årige Ekbom kom till Frölunda 2018 från just Örebro, och gör i år sin andra säsong i Göteborg.

Första säsongen kunde knappast sluta bättre med guld i både CHL och SHL.

”Svårt att inte utvecklas här”

– Givetvis gjorde det inte beslutet svårare. Det som vi upplevde förra året vill man uppleva igen och det har jag nog störst chans att göra om jag stannar här.

Du börjar bli till åren men utvecklas fortfarande?

– Precis! Jag tror att det är svårt att inte göra det i den här miljön, när man tränar med så bra spelare och med det drivet som finns i den här gruppen. Då utvecklas man, även om man inte är purung.

Och direkt efter det nyskrivna kontraktet svarade Ekbom för en stark insats i 4–1-segern mot Örebro – och hyllades av Roger Rönnberg för insatsen.

– Väldigt skönt att vi lyckas vinna i dag. Örebro är ett bra lag, de var trots allt serieledare inför i dag. Ändå lyckas vi vara spelförande vilket är väldigt starkt efter att ha varit i en svacka, säger Ekbom.