Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Googla ordet vinnare och han kommer upp”

Johan Gustafsson blev stor matchhjälte i Frölundas finalseger.Foto: ADAM IHSE/ TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/ TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Frölunda vinner sin tredje CHL-titel på fem år.

Efter finalsegern mot München så hyllas målvakten Johan Gustafsson rejält.

– Googla ordet vinnare så kommer hans ansikte upp, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Frölunda har vunnit sitt första guld i Scandinavium på 14 år.

Inför 12 044 åskådare lyckades laget besegra tyska Red Bull München med 3–1 – och därmed säkra sin tredje CHL-titel på fem år sedan turneringen grundades.

– Magiskt! Att få vinna på hemmaplan i den här atmosfären, det är stort. De (supportrarna) är med oss i medgångar och i motgångar. Att då få ge de ett guld på hemmaplan är otroligt, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg och fortsätter:

– Vi jobbar oerhört hårt i dag, spelar bra taktiskt, är skarpa i special teams och har ett målvaktsspel som är magiskt bra. Alla saker som måste sitta i en final sitter, säger han.

”Googlar du ordet vinner kommer han upp”

Den stora matchvinnaren i finalen var målvakten Johan Gustafsson – som räddade 35 av de 36 skott han fick emot sig.

Och efteråt hyllades han rejält av Frölundas huvudtränare.

– Var det en spelare förutom Joel som jag visste skulle vara bra i dag så är det han (Gustafsson). Googlar du ordet vinnare så kommer hans ansikte upp, säger Rönnberg.

Hur mycket betyder den här segern för er i fortsättningen?

– Den ger oss precis det som vi har letat efter den senaste tiden, kollektivt självförtroende. När vi vann SM-guld senast så var det här tron skapades. Jag hoppas att det här laget ska få samma boost som vi fick då, säger han.

Lasch: ”Fantastisk känsla”

Ryan Lasch bidrog med Frölundas 2–0-mål i matchen. Ett mål som innebär att amerikanen landar på 22 poäng i CHL – och tar hem turneringens poängliga i överlägsen stil.

– Det är en fantastisk känsla att få vinna här. Vi gjorde en riktigt stark match över 60 minuter och är förtjänta av det här, säger han.

Men den egna framgången vill 32-åringen inte prata allt för mycket om under guldfirandet.

– Mitt jobb är att jag ska kliva fram i matcher som den här. Det är kul att göra poäng, men att vinna är ännu bättre, säger han med ett brett leende.

”Den här känslan tröttnar man inte på”

Joel Lundqvist var den enda spelaren i Frölunda som var med om senaste guldfirandet i Scandinavium – för 14 år sedan.

– Den här känslan tröttnar man inte på. Att få vara med om sådana här stunder.. När vi som lag gör en av våra bästa prestationer, det är svårslaget, säger han.