Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gjorde första målet – efter nio säsonger

Mats Rosseli Olsen.Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Mats Rosseli Olsen är inte en av de stora målskyttarna i Frölunda.

I mötet med Leksand spräckte han en nolla – första målet i powerplay i SHL-karriären.

– Att göra mål är något av de roligaste man kan göra, oavsett vilken roll man har, säger trotjänaren.

Frölunda besegrade Leksand med 4–2 på lördagen.

Trots ledning 3–0 efter andra perioden blev det dramatiskt i slutet, och det krävdes ett mål i tom kasse av Nicklas Lasu för att bärga segern.

– Skönt med tre poäng, det kändes som att vi förtjänade att vinna här. Det blev spännande i slutet, men överlag en godkänd insats där vi förtjänade segern, säger Mats Rosseli Olsen.

Frölunda har dragits med både sjukdomar och skador den senaste tiden. Inför mötet med Leksand tvingades fem man ställas åt sidan. Varken Theodor Lennström, Rhett Rakhshani, Patrik Carlsson, Jacob Peterson eller Sebastian Stålberg kom till spel.

Det ledde till en del förändringar i laget. Bland annat fick Mats Rosseli Olsen speltid i powerplay.

”Något av de roligaste man kan göra”

Och det utnyttjade han på bästa sätt – genom att göra mål.

– Att göra mål i hockey är något av de roligaste man kan göra, oavsett vilken roll man har, så självklart kändes det bra, säger han.

Inte nog med att det var ett viktigt mål i matchen som gav Frölunda 1–0 tidigt i andra perioden. Det var dessutom norrmannens första i powerplay, någonsin i SHL.

– Det har ju inte blivit så många minuter. 28 minuter på nio säsonger läste jag, det är inte jättemycket. Haha, men det är kul att få chansen.

Hyllades: ”Bättre än vad folk tror”

Norrmannen hyllades också av Nicklas Lasu i C Mores sändning.

– I grund och botten är han en bättre spelare än vad du och andra tror. Han är en otroligt bra kille att spela med. Sen vet jag att han spelar powerplay i norska landslaget, så det finns där, säger Lasu.

Lördagens match mot Leksand var den sista i SHL i på ett tag. Nu går ligan på en dryg veckas landslagsuppehåll.

Men för Frölundas del finns det annat att stå i. På tisdag spelas CHL-finalen mot Mountfield.

– Det känns bra, de senaste veckorna har vi verkligen växlat upp och är på väg åt rätt håll. Sen just den här matchen har vi inte hunnit tänkt och pratat så mycket om, det har varit så mycket annat. Det är nu vi ska börja förbereda oss, säger Rosseli Olsen.