Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnan går kamp mot klockan inför CHL-finalen

Theodor Lennström.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Roger Rönnberg och Frölunda har en hel del att fundera på vad gäller spelet på bortaplan.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Frölundas Theodor Lennström tvingades utgå mot Djurgården efter en smäll.

Han har inte åkt med laget till Leksand, och nu går backen en kamp mot klockan att bli spelklar till CHL-finalen.

– Vi kommer att göra allt vi kan för att han ska kunna spela då, säger Roger Rönnberg.

En back in, och en back ut.

Frölundas tuffa sjukdom- och skadeperiod fortsätter.

Theodor Lennström utgick i torsdagens match mot Djurgården efter en tackling. Och nu står det klart att han kommer att missa lördagens match borta mot Leksand.

– Det blir inget spel lördag men vi hoppas att det blir på tisdag, säger Roger Rönnberg.

På tisdag spelar alltså Frölunda säsongens hittills viktigaste match i CHL-finalen mot tjeckiska Mountfield.

– Vi hoppas att det inte ska vara något värre. Vi får se, vi kommer att göra allt vi kan för att han ska kunna spela då, säger Rönnberg.

Men positivt för Frölundas del är i alla fall att man får ett välkommet tillskott i truppen. Karl Stollery, som varit magsjuk i veckan, anslöt till laget i Stockholm på fredagsmorgonen och är spelbar mot Leksand.

Men Jacob Peterson, Rhett Rakhshani och Patrik Carlsson är allt jämt kvar i Göteborg.

”Vi hade ett möte i morse om det”

För Frölundas del är det ett trendbrott som man jagar mot Leksand. För samtidigt som laget har övertygat hemma i Scandinavium den senaste tiden, så har det funnits en hel del att anmärka på spelet på bortaplan.

Tio förluster på de tolv senaste matcherna är facit.

– Vi hade ett möte med laget i morse om just det faktiskt. Vi tycker att vi har börjat matcherna på bortaplan för dåligt. Vi vill tajta till det på ett bättre sätt, framför allt borta. Vi hamnar i underläge både mål- och spelmässigt och det vill vi förstås se till att göra någonting åt nu, säger Rönnberg.

Just Leksand har Frölunda ett bra facit mot den här säsongen, med två raka segrar. Senaste mötet i Scandinavium vann göteborgarna med hela 7–1.

– Jag tycker att de är ett väldigt anfallsglatt lag, de har väldigt bra offensiva siffror i allt de gör, och det behöver vi givetvis se upp för. Framför allt är de starka hemma, så vi ser det som en härlig utmaning, säger Rönnberg.