Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Går inte att lämna på ett bättre sätt”

Målvakten Johan Gustafsson lämnar nu Frölunda efter SM-guldet.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

När Johan Mattsson blev skadad mitt under finalserien kastades Johan Gustafsson rätt in i hetluften.
Det slutade med hans andra SM-guld med Frölunda. 

Ett guld som också blir det sista innan han nu lämnar. 

– Det är klart att det är vemodigt, säger ”JG”. 

Frölunda pallade för pressen och kunde säkra klubbens femte SM-guld sedan man besegrat Djurgården i finalserien med 4–2 i matcher. 

En av slutspelets främsta var Frölundamålvakten Johan Mattsson – fram till dess att han tvingades kliva av skadad i finalseriens tredje match. 

In i hans ställe kom Johan Gustafsson. Gustafsson, som var med senast Frölunda tog SM-guld 2016, var dessutom den som vaktade mellan stolparna när Frölunda lyckades säkra segern i CHL efter finalsegern mot Red Bull München tidigare i våras. 

”En resa jag kommer komma ihåg”

Även i den här finalen var det alltså Gustafsson som skulle visa vägen mot guldet. 

– Det var det här vi siktade på när vi drog i gång säsongen. Det är en resa man verkligen kommer komma ihåg och ta med sig, säger Gustafsson. 

Hur var det här guldet om du jämför med 2016?

– Klart att det är lite skillnad, då var vi favorittippade och i år har vi kanske gått en lite längre väg än vad vi gjorde då. Men man är glad varje gång man får chansen att uppleva det här, och det är fantastiskt att jag fått vara med på båda resorna.  

Och precis som 2016 var det alltså Gustafsson som återigen fick vara den som fick kliva fram och spika igen när det brände till som allra mest. 

– Det är de här matcherna som är de allra roligaste att spela, att få vara en del av det är fantastiskt härligt. Att vara med och bidra till vinsten med det här laget känns fantastiskt bra. 

Lämnar nu Frölunda

Att Johan Gustafsson nu lämnar laget har varit en dåligt bevarad hemlighet, och redan tidigare under finalserien kunde Gustafsson bekräfta att så blir fallet. 

Bästa sättet att avsluta sejouren i Frölunda på? Med en ny klirrande guldmedalj runt halsen, givetvis. 

– Det är klart att det är vemodigt, men samtidigt går det inte lämna på ett bättre sätt än det här. Det är både och, jag är både glad och ledsen men samtidigt går livet vidare. Jag kommer ha det bra framöver också. 

Vad väntar nu? 

– Bra fråga, du får svaret på det inom någon vecka.