Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Galna vändningen räddade Frölunda

Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

Växjö såg ut att ha en bekväm resa mot en seger mot Frölunda när de gick in med en 2-0-ledning i tredje perioden. 

Men serieledarna från Göteborg hade inte gett upp – och skulle vända allt i sista perioden med en målexplosion.

Det verkade bli Växjös match under lördagen när de besökte serieledande Frölunda i Skandinavium. 

Göteborgslaget har haft det tufft efter landslagsuppehållet. I torsdags fick man stryk av närmast jagande i tabellen, Rögle, och trots revanschlust såg det inte ljust ut när Växjö kom på besök.

04.52 in i första perioden satte Växjös Emil Forslund tonen för matchen när han direkt från utvisningsbåset satte 1-0 på ett friläge. Underläget var ett faktum och den växande frustrationen gav Frölunda fler och fler utvisningar och boxplay-spel att klara av.

Makalös tredje period stängde matchen

Andra perioden fortsatte med fler powerplay för bortalaget Växjö som till sist också fick utdelning igen och fick in 2-0 genom talangen Olle Lycksell efter 08.04. 

Och det var inte mycket som talade för att hemmalaget skulle komma tillbaka, efter halva matchen spelad hade Frölunda bara fått till två skott på mål. Men en rejäl rusning i slutet av den andra perioden följde med in i den tredje.

Frölunda agerade snabbt när en tidig avvaktande Växjö-utvisning gav ett sex mot fem-läge, och Christian Folin fick in det förlösande reduceringsmålet som skulle vända på allt.

Jan Mursak kvitterade fem minuter senare, Anders Grönlund kunde i halvvägs in i tredje ge hemmalaget ledningen för första gången i matchen och med fyra minuter kvar på klockan säkrade Frölunda matchen genom Mats Rosseli Olsen. 

Växjö gjorde ett sista försök till att rädda matchen genom att ta ut målvakten Janis Kalnins, men Frölundas Rosseli Olsen kunde punktera matchen med mål i öppen bur till 5-2, som också blev slutsiffrorna.