Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fyller 40 år: ”Jag vill inte avsluta på det här sättet”

2019 vann David Printz SM-guld med Frölunda.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Kontraktet löper ut och många har räknat med att han ska avsluta karriären.

Men Frölundas veteran David Printz vill inte ge sig än – trots att han fyller 40 år i sommar.

– Jag spelar gärna ett år till, speciellt nu. Jag vill inte avsluta på det här sättet, säger han.

På grund av en skada missade han de avslutande omgångarna av grundserien.

Och när David Printz väl var på väg tillbaka till spel igen kom beskedet från svenska ishockeyförbundet att SM-slutspelet ställs in.

– Det är tråkigt så klart. Men jag tror nog att det var rätt beslut. Det är väldigt speciella omständigheter just nu och det gäller att följa råden som kommer från myndigheten, säger han och fortsätter:

– Men hockeymässigt är det tråkigt. Man hade självklart velat spela slutspelet och tävla om SM-guldet.

Fyller 40 år – vill fortsätta spela

Redan förra säsongen var David Printz osäker om karriären skulle fortsätta.

Men under sommaren skrev han till sist på ett nytt ettårskontrakt med Frölunda och var den äldsta spelaren i SHL i under den gångna säsongen.

Något som han gärna vill fortsätta vara. För trots att backen fyller 40 år i sommar så lämnar han beskedet att karriären ännu inte är över.

– Jag spelar gärna ett år till, speciellt nu. Jag vill inte avsluta på det här sättet. Så jag fortsätter gärna spela, även om jag inte har klart med någonting, säger han till GT.

David Printz vill fortsätta spela hockey.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

”Det mesta verkar ligga på is just nu”

Coronakrisen kommer dock att ställa till ekonomiska problem för klubbarna den närmsta tiden, och Printz räknar med att det kan ta tid innan han har en klubb klar inför nästa säsong.

– Jag har pratat med min agent, men det mesta verkar ligga på is just nu. Det blir ett jäkligt svårt läge, vi får se vad som händer, säger han.

Men redan för över ett år sedan var du inne på att du kanske skulle sluta. Du har fått ett uppsving hockeymässigt?

– Ja verkligen! Jag känner att jag fortfarande kan och vill spela. Så jag kör gärna på ett år till, sen får man se vilka möjligheter som dyker upp. Beslutet var vi hamnar kommer att tas tillsammans med familjen, hur barnen vill ha det. De kan ju vara med och uttrycka det själva nu. Göteborg har fungerat väldigt bra så det skulle vara jättehärligt om det fortsatte så.

Är fortfarande kvar i Göteborg

Bortsett från vissa av nordamerikanerna som redan har rest hem, så är Frölundas trupp fortsatt samlade. Den här veckan väntar avslutningsmöten då man stänger säsongen som varit.

Från och med nästa vecka kommer man att skifta fokus på säsongen 20/21.

– Jag är fortfarande kvar i Göteborg. Vi har avslutningsmöten med coacherna och så, sen får vi se vad som händer, säger Printz.