Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölundastjärnan förd till sjukhus med ambulans

Jan Mursak.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Dramatiska scener utspelade sig i matchen mellan Frölunda och Skellefteå.

I första perioden fick Frölundastjärnan Jan Mursak en smäll i ansiktet när han satt i båset, blödde kraftigt och tvingades föras med ambulans till sjukhus.

– Jag vet inte hur illa det här. Han behövde sy rejält i alla fall, säger Roger Rönnberg.

Skellefteå vann till sist matchen med 4–3 efter ett sent avgörande.

Frölunda fick en drömstart i matchen mot Skellefteå när Christoffer Ehn redan i matchens andra byte gav hemmalaget ledningen.

Men sen utspelade sig otäcka scener.

Frölundastjärnan Jan Mursak fick en smäll när han satt i båset som tog så illa att han började blöda kraftigt och tvingades föras till sjukhus.

Stjärnan fördes med ambulans till sjukhus

Inför andra perioden rapporterade C Mores kommentator Patrik Westberg:

– Tyvärr ser vi ambulansen framme, det var så pass illa med Jan Mursak att de var tvungna att köra iväg honom. Vi vet inte riktigt, men han fick en klubba eller en krock upp mot näsan. Han blödde ordentligt och man fick köra iväg Mursak till sjukhus för behandling, det är uppgifterna vi fått, säger han.

Trots att Frölunda ägde matchbilden totalt i första perioden så skulle Skellefteå få med sig en sen kvittering genom Rickard Hugg, som inte sparade på kritiken kring lagets insats i pausintervjun.

”Är fruktansvärt dåligt om jag ska vara ärlig”

– Det är fruktansvärt dåligt som jag ska vara ärlig. Jag vet inte om vi sitter kvar i flyget eller vad vi gör. Vi får tacka Arvid (Söderblom) att det bara står 1–1. Det känns som om matchen hade kunnat vara över, säger han.

Men om det var Frölunda som ägde matchbilden i första perioden så skulle det vara ombytta roller i andra, då Skellefteå satt i förarsätet.

Trots detta så satte hemmalaget periodens enda, och dessutom mycket märkliga, mål genom Anders Grönlund. Detta efter att backens skott träffat Oscar Möllers klubba och gått i en båge över Arvid Söderblom i Skellefteåkassen.

Avgjorde med 46 sekunder kvar

Tredje perioden blev en svängig historia. Skellefteå gjorde både 2–2 (Jesper Frödén) och 2–3 (Pär Lindholm) innan Filip Johansson kvitterade för Frölunda.

Slutminuterna blev högdramatiska då Skellefteå till sist avgjorde med 46 sekunder kvar, efter att Oskar Nilsson styrt in Joakim Lindströms skott.

Roger Rönnberg hade efter matchen ingen ny rapport att ge kring Mursak.

– Jag vet faktiskt vad som hände, hur illa det var. Han behövde sy rejält i alla fall. Han satt på bänken och fick en klubba från någon på isen och fick åka in och sy. Vi får kolla upp det.

Christoffer Ehn satt bredvid slovenen i båset.

– Det kom från ingenstans, från en närkamp på isen. Det är jävla obehagligt när det händer. Jag har inte hört något om hur det är med honom men hoppas bara det är ett par stygn och inte värre än så, säger han.