Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölundas trend är bruten – slog Leksand

Nicklas Lasu jublar efter ett av sina mål i Frölundas seger mot Leksand.Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Frölundas svaga bortatrend är bruten.

Efter fyra raka förluster besegrade man tabelljumbon Leksand med 4-2 i Tegera arena.

Nicklas Lasu blev stor hjälte med två mål.

Frölunda har inte fått spelet på bortaplan att fungera den senaste tiden.

Förlusten mot Djurgården i torsdags var den fjärde raka, och när man åkte till Leksand så var det ett trendbrott som jagades.

Matchen inleddes i ett högt tempo med mycket fysiskt spel.

Men det skulle dröja först till andra perioden innan första målet kom.

Och då var det en ovan målskytt som klev fram. Norrmannen Mats Rosseli Olsen satte pucken i powerplay, vilket var hans första fullträff efter 15 mållösa matcher.

Frölunda vann – efter tre mål i en period

Just spelet i numerärt överläge skulle vara lyckosamt för Frölunda den här lördagen.

I andra perioden satte man ytterligare ett mål i spelformen när Nicklas Lasu styrde in Johan Sundströms skott.

– Jag står där jag ska stå. Det är fantastiskt roligt att se Sundström nu, han är stark med pucken och vill ha den hela tiden. Det är lätt för oss andra, berömde Lasu sin lagkompis i C More.

Innan andra perioden var över hade Frölunda gått upp till 3–0 genom Simon Hjalmarsson, som prickade pucken via ribban och in bakom Janne Juvonen i Leksandsmålet.

Men hemmalaget skulle skapa nerv i tredje perioden. Först reducerade Daniel Gunnarsson till 1–3, och med två minuter kvar klev kaptenen Martin Karlsson fram med ett nytt mål för hemmalaget.

”Vi bryter ner dem ganska bra”

Leksand tog därefter ut målvakten i ett försök att komma i kapp.

Då avgjorde Nicklas Lasu när han satte 4–2 i tom kasse, och Frölunda vann matchen.

– Över 52-53 minuter bryter vi ner dem ganska bra. De har några byten, men i framför allt andra perioden får vi långa anfall och mycket chanser. Man märker där att deras backar blir trötta, säger Max Friberg.

Att matchen hade stor betydelse för Frölunda rådde det inga tvivel om, inte minst med tanke på att man har en final som väntar i CHL på tisdag borta mot tjeckiska Mountfield.

– Det ska bli grymt kul! Det kommer säkert att bli bra drag där nere i Tjeckien. Jag tycker att vi har ett vinnande spel nu också så det känns bra, säger Friberg.

– Vi är inne i en mer positiv trend nu än för tre veckor sedan, då spelade vi inte bra. Nu håller vi oss till våra grunder mer. Vi faller ifrån något byte här och där, men det är sådant som händer.