Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag brukar sällan leta efter bara en förklaring”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Roger Rönnberg.Foto: THOMAS JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Frölunda har tappat sin serieledning i SHL.

Färjestad vann rivalmötet i Karlstad med 3–0 – i en match som innehöll mycket känslor.

– Det är en rättvis förlust. Färjestad har attityden för att vinna den här matchen, medger Roger Rönnberg.

Det var två lag med olika formkurvor som ställdes mot varandra i Karlstad på lördagskvällen.

Frölunda har imponerat stort i säsongsupptakten och kom till matchen som serieledare i SHL, samtidigt som Färjestad varit en besvikelse och parkerat i botten av tabellen.

Men FBK fick en drömstart på matchen, då man tidigt radade upp farliga målchanser.

Det var också hemmalaget som tog ledningen när Oskar Bäck förvaltade möjligheten som dök upp när Jens Olsson tappade pucken i egen zon.

Färjestad vann efter svaga starten

Men om det var Färjestad som dominerade i första perioden, så tog Frölunda över spelet allt mer i andra.

Samtidigt blev matchen också känslofylld. Max Friberg och Martin Johansson rök ihop i ett slagsmål, och en stund senare var det Filip Johansson och Pontus Widerström som gjorde upp.  Båda gångerna visades spelarna ut.

”Jag brukar sällan leta efter en förklaring”

Färjestad skulle få en drömstart på tredje perioden när Michael Lindqvist satte 2–0 redan efter 34 sekunder. Ett mål som skulle visa sig bli avgörande.

Innan matchen var över hade också Carl Jakobsson kontrat in 3–0 till värmlänningarna, som fick med sig samtliga tre poäng.

– Det är en rättvis förlust tycker jag. Färjestad har attityden att vinna den här matchen. Deras 3–0-mål symboliserar hur matchen ser ut. Vi är bekväma och spelar på utsidan. Vi har väldigt många ramträffar för att prata tennisspråk. Vi får en puck som studsar över bladet på Ekbom och Jakobsson gör en fantastisk individuell prestation. De har attityden som vi saknade, säger Roger Rönnberg i C More.

Rönnberg: ”Ser inte strålande ut”

Frölundas tränare ser många faktorer som spelar in i att hans lag gör en blek insats.

– Jag brukar sällan leta efter en förklaring. Det är oftast sex-sju olika faktorer som spelar in att det ser ut så här. Om man tror att man ska hitta en förklaring så vet man att man har fel när man hittar den, säger han.

Ett problem som Frölunda har haft så här långt är powerplay-spelet. Där lyckades man inte hitta rätt mot FBK.

– Vi tar inte attacken mot målet som vi behöver, deras målvakt står på huvudet och vårt powerplay ser inte strålande ut. Då har man snart samlat ihop de sex, sju sakerna för att förlora en match, säger Rönnberg.