Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölundas revansch – körde över Örebro

Frölunda besegrade Örebro med hela 6–1.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Örebros Rodriga Abols bjöd på ett av säsongens snyggaste mål.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Anders Grönlund.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Frölundas tränare Roger Rönnberg.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Rodrigo Abols svarade för ett drömmål.

Men det hjälpte inte Örebro.

Frölunda vann matchen med hela 6–1, och tog revansch efter den senaste tidens svaga resultat.

– Vi får utdelning retroaktivt, jag tycker att vi spelat bättre än vi fått betalt för senaste tiden, säger Roger Rönnberg.

Efter 1–5-förlusten mot Djurgården i tisdags valde Roger Rönnberg att kasta om rejält i Frölundas kedjor inför mötet i Örebro.

Och det gav bevisligen resultat, för Frölunda vann matchen med hela 6–1.

– Det gav lite grann, vi får lite ny energi och det såg ut som att killarna hade kul där ute, alla fyra enheter, säger Roger Rönnberg.

Det var Anders Grönlund som gav gästerna ledningen i första perioden, när han skickade in ett skott från sin backplats som gick via Rodrigo Abols handske och in i nät.

Frölunda utökade ledningen i andra perioden när Patrik Carlsson serverades öppet mål i powerplay.

Örebrostjärnan med ett drömmål

Men matchens mål, det svarade Örebro och Rodrigo Abols för. 

I andra perioden lyckades den lettiske stjärnan, precis som Rögles Nils Höglander tidigare gjort, lägga pucken mellan benen och grundlura Niklas Rubin i Frölundakassen.

Men det var allt hemmalaget fick med sig, för annars handlade det mesta om göteborgarna som fick ordentlig islossning i slutet.

Innan matchen var över stod det 6–1 på resultattavlan, efter mål av Linus Nässén, Simon Hjalmarsson, Patrik Carlsson och Jan Mursak.

– Vi får utdelning retroaktivt, jag tycker att vi spelat bättre än vi fått betalt för senaste tiden. Det var bra, säger Roger Rönnberg efter storsegern.

Vad var skillnaden nu?

– Jag tycker att vi jobbat hårt i alla av de tre senaste matcherna. Men nu har vi en annan skärpa in mot målet, vi får i gång attackspelet och skapar lägen framför deras målvakt. Vi var lite taggigare i dag, säger Rönnberg. 

”Skadade sig mellan lårben och skenben”

Tungt besked för gästerna var däremot att Mattias Norlinder tvingades utgå redan i första perioden med en skada.

Sedan tidigare finns Viktor Ekbom, Joel Mustonen, Joel Lundqvist, Lucas Raymond och Elmer Söderblom på Frölundas frånvarolista, på grund av skador, avstängning och JVM.

– Han skadade sig i början av matchen, vi får se hur det är i i morgon. Han sträckte sig mellan skenben och lårben, säger Frölundatränaren.