Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi spelar nästan hela matchen i frustration”

Patrik Zackrisson gjorde ett av Leksands mål i 5–4-segern.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN

GÖTEBORG. Frölunda föll tungt hemma mot jumbon Linköping i tisdags.

Två dagar senare kom ytterligare ett nederlag i Scandinavium – när Leksand vann matchen med 5–4 och tog sjätte raka bortasegern.

– Vi spelar väldigt strukturerat och tar till vara på våra lägen, säger Jesper Kandergård, som gjorde sitt första SHL-mål.

– Vi spelar nästan hela matchen i frustration, säger Roger Rönnberg.

Frölunda åkte på en oväntad förlust hemma mot jumbon Linköping i tisdags.

Två dagar senare var man ute efter revansch när Leksand gästade Scandinavium.

Men inte heller den här kvällen lyckades göteborgarna få med sig några poäng. Leksand vann matchen med 5–4.

Frölunda föll mot Leksand

Det var annars Frölunda som inledde matchen klart bäst, inte minst första tio minuterna då man radade upp chanser.

Men det var Leksand som gjorde det första målet när talangen Emil Heineman klev fram, när knappt 14 minuter var spelade.

Men inte nog med Heineman.

Ett par minuter senare var det en annan av Leksands stora framtidslöften som skrev in sig i målprotokollet. Jesper Kandergård gjorde sitt första SHL-mål med en elegant backhandlyftning bakom Johan Mattsson i Frölundakassen.

– Det var på tiden. Det blir automatiskt att man tänker på det en del när man inte lyckas göra något i början. Men sen vet jag att det inte riktigt är min spelstil heller, utan jag försöker lägga krutet på det jag är bra på, säger han.

Stor dramatik i slutminuterna

När Frölunda drog på sig två utvisningar på kort tid i andra perioden så kom också 3–0 för Leksand. Den här gången var det stjärnan Marek Hrivik som klev fram.

Men Frölunda vaknade målmässigt kort därefter när Simon Hjalmarsson replikerade bara 48 sekunder senare.

Tredje perioden blev en svängig historia.

Patrik Carlsson reducerade först till 2–3.

Men sen svarade Leksand med att utöka två gånger om genom Carter Camper och Patrik Zackrisson – vilket såg ut att avgöra matchen.

Men Frölunda repade mot i slutet, reducerade till 3–5 (Lucas Raymond) och 4–5 (Anders Grönlund). Men närmare än så kom man inte.

Leksands seger innebär att man nu vunnit sex raka på bortaplan.

– Vi spelar väldigt strukturerat och tar till vara på våra lägen. Jag tycker att det är en ganska svår match, deras backar sitter ganska hårt i vår försvarszon och det blir svårt att spela sig ur ibland. Men vi gör det ändå relativt bra, säger Kandergård.

Rönnberg: ”Spelar hela matchen i frustration

Frölundas tränare Roger Rönnberg summerar:

– För oss är det en frustrerande match, en jobbig match för spelarna att spela på hemmaplan. Jag måste börja med att berömma Leksand för det jobbet de har gjort, det tycker jag är imponerande. Dom spelar bra ishockey för närvarande.

– Men med det sagt, vi får spela nästan hela matchen i frustration i underläge. Det är det svåraste man kan göra på hemmaplan. Det är svårt att spela i den frustrationen och det tycker jag syns i vårt offensiva spel. Det ser ut som att vi överjobbar situationer, säger han.