Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölundas nya kross – körde över Leksand

Höjdpunkter: Frölunda kör över Leksand
Nicklas Lasu.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. 8–2 mot Färjestad i tisdags.

7–1 mot Leksand två dagar senare.

Framgången fortsätter för Frölunda – som tog sin sjätte raka hemmaseger inför ett fullsatt Scandinavium.

– Det känns som att det flyter på rätt bra nu, säger Simon Hjalmarsson.

Frölunda har minst sagt haft en succéartad vecka.

Inte nog med utklassningssegern mot Färjestad i tisdags när man avancerade till kvartsfinal i CHL.

Inför ett fullsatt Scandinavium lyckades Frölunda besegra Leksand med hela 7–1 två dagar senare – och har alltså gjort 15 (!) mål på två matcher.

– Vi har många skickliga spelare. När alla kedjor är bra kan det lätt bli så här, även om man kanske inte ska räkna med det varje match, säger Simon Hjalmarsson med ett leende.

Frölundas forward var en av tre i laget som gjorde tre poäng den här kvällen. Ryan Lasch och Nicklas Lasu var de två övriga.

Frölundas kross mot Leksand

– Det är väldigt bra för självförtroendet att många kliver fram både i dag och i tisdags. Sådana här dagar är nog rätt kul för publiken också, när de kommer hit och får se sju mål. Vi uppskattar deras stöd, och det är kul att kunna bjuda tillbaka, säger han.

Roger Rönnberg berättar att han var lite orolig att urladdningen mot Färjestad i CHL skulle påverka laget negativ i den här matchen.

Men där fick han fel.

– Jag måste säga att jag är väldigt nöjd att killarna kunde hitt energi till den här matchen. Jag var orolig innan hur vi skulle hitta energi och koncentration att genomföra matchen och framför allt spela försvarsspel och göra de tråkiga sakerna. Men det var väldigt bra i dag och det var kul att se, säger han.

Var största segern – på 40 år

Segern var Frölundas sjätte raka på hemmaplan i SHL, och den största mot Leksand på 40 år.

För dalmasarna var förlusten den tredje raka och i tabellen är man placerad näst sist.

– Det är inte roligt nu, vi har mycket folk som är här och tittar på oss och ändå lyckas vi inte spela bättre. Det är jäkligt tråkigt och frustrerande, säger Mattias Karlsson.

Och efteråt hade han svårt att kunna analysera kollapsen i tredje perioden.

”Vi skämmer faktiskt ut oss”

– Hade jag svar på det… Jag vet inte. Jag kan bara konstatera att det inte får se ut så här. Vi måste prata ut om det och få stopp på det. Vi skämmer faktiskt ut oss.

Påverkas ni mentalt i gruppen av den här tuffa tiden?

– Det gör vi, så klart. Jag tror inte att någon i det här laget kan säga att det känns jättebra när man åker på sådana här förluster. Man mår inte bra. Men alla får gå till sig själv, det är ny match om två dagar igen och stor chans att ta revansch. Trots att det ser illa ut kan man inte gräva ned sig. Man måste hitta en jämn nivå mentalt.