Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölundas mörka siffror: Här är man näst sist i SHL

Frölunda gick mållösa från mötet med Färjestad.Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Jesper Sellgren.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Frölunda har fått mycket beröm för sin säsongsinledning.

Men det är en del av spelet som inte alls fungerat särskilt väl – och det är powerplay.

Efter att ha blivit nollade av Färjestad är man nu näst sist i ligan i spelformen.

– Tyvärr är det så det ser ut nu, säger Jesper Sellgren.

Efter fyra raka segrar på hemmaplan fick Frölunda en tung start på sin bortaturné.

Färjestad vann rivalmötet i Karlstad, och för första gången den här säsongen blev Frölunda nollade.

– Det var både upp och ner. Periodvis tycker jag att vi spelar riktigt bra, sen är det perioder där vi blir alldeles för runda och passiva, säger Jesper Sellgren.

Den 22-årige backen har en nyckelroll i Frölunda i år. Efter åtta omgångar har han varit den som snittat mest istid av alla – och han bär en viktig roll i powerplay.

En spelform som laget dock haft problem i.

”Då hade man tyckt att det varit bra”

Med 14,71 procent i utdelning är det bara Växjö som är sämre i ligan.

– Det är väl lite grann samma sak där som spelet i stort, vi blir lite runda. Men sen har vi ju ett antal skott på mål, och det var ett läge där den var nära att styras in. Hade vi fått ett mål där hade man tyckt att det varit bra. Men tyvärr är det så det ser ut nu, säger han.

Hur mycket pratar ni om det i laget?

–  Penalty killing och powerplay går vi igenom inför varje match. Så det läggs ner bra med tid på det. Det är en hyfsat stor pusselbit av spelet där många matcher avgörs. Kan du vara vass framåt i powerplay och stänga ner bakåt så tjänar du oerhört mycket på det, säger Sellgren.

Gruffen: ”Roligt när det är något som händer”

I övrigt präglades matchen mellan Färjestad och Frölunda av mycket fysiskt spel och känslor. Det var vid flera tillfällen som spelarna hamnade i gruff efter avblåsning, särskilt i andra perioden.

– Ja det var lite mer känslor än tidigare matcher. Det var överlag lite högre tempo från början då Färjestad kom ut med en jävla bra fart. Så det var lite mer intensitet, lite mer känslor och fler kamper. Men det är roligt att det är något som händer, säger han.