Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Frölundas miljonregn efter guldsäsongen

Hockeyklubben: "Joel Lundqvist är Frölunda".
Frölunda når framgångar även utanför hockeyrinken. Klubben redovisar ett positivt resultat ekonomiskt efter guldsäsongen. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Ordförande Mats Grauers om det positiva resultatet: ”Man får aldrig vara nöjd. Den dagen man känner sig nöjd går det fort åt andra hållet”. Foto: BILDBYRÅN

Guldsäsongen innebar inte bara sportsliga framgångar för Frölunda HC.

På sin hemsida meddelar klubben att de gick i vinst med 8,6 miljoner kronor under säsongen som gick.

Nu närmar de sig målet på 60 miljoner kronor i eget kapital.

– Vi är på god väg men vi får inte vara nöjda med årets resultat, säger ordförande Mats Grauers.

Frölunda firar sitt guld efter vinsten mot Djurgården. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Det blev en lång och tuff säsong för Frölunda men också en framgångsrik sådan. Guld i CHL och guld i SHL blev resultatet 2018/2019.

I år visar även Frölunda att framgång föder framgång – något som märks när de redovisar sitt bokslut.

Klubben meddelar att de har gått med en vinst på 8,6 miljoner kronor på koncernnivå samtidigt som de ökade det egna kapitalet från 25,8 miljoner kronor till 34,1 miljoner kronor.

– Det är hårt arbete som har legat bakom det här men vi är även medvetna om det hårda arbetet som krävs, säger Mats Grauers och fortsätter:

– Men som person är jag aldrig nöjd. Jag vill alltid bli bättre. Den dagen man känner sig nöjd går det fort åt andra hållet i stället.

Säkrar Frölundas framtid

Mats Grauers vidhåller att de sportsliga framgångarna i form av CHL-guld och ett långt slutspel i SHL har bidragit till det positiva resultatet.

– Det är klart att slutspelet och guldet i SHL ligger bakom det och det innebär att vi kan bygga på den framtida säkerheten i klubben, säger Mats Grauers.

Den långa säsongen innebar även ökade kostnader för både bonusar och resor.

Ordförande Mats Grauers är inte nöjd. Foto: BILDBYRÅN

– En framgångsrik och lång säsong är alltid positiv men det för även med sig ökade kostnader för oss som klubb i form av resor och bonusar till såväl ledare som spelare, säger Mats Grauers.

Har bonusarna ökat i år?

– Ja, jämfört med förra säsongen har de ökat. Men det har att göra med att vi gick så långt och att vi vann.

Hur mycket betalades ut i bonusar?

– Det vill jag inte kommentera.

Måste förbättra sig

Detta är sjätte året i rad som Frölunda HC redovisar ett positivt resultat. Samtidigt närmar sig klubben sitt mål på ett eget kapital på 60 miljoner kronor.

– Vi är på god väg men vi har fortfarande en bit kvar. Det är inte fy skam med 34 miljoner och det är säkert många andra klubbar som skulle vara glada över det. Men vi är övertygade att om vi ska ha en trygghet över tid måste vi förbättra oss ytterligare, säger Mats Grauers.

Budgeten till truppen kommer hållas intakt och kommer inte förändras på grund av det ekonomiska resultatet.

– Vi har satt budgeten för längesedan så den kommer vi inte ändra på. Vi har redan de förutsättningar som krävs för att vara med och tävla på högsta nivå, säger Mats Grauers.