Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölundas mardrömsvecka: ”Den är brutal som helhet”

Frölundas kapten Joel Lundqvist.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Lucas Raymond.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Roger Rönnberg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Tre hemmamatcher, tre förluster.

Frölunda har en mörk vecka att se tillbaka på.

– Den är brutal om man ser den som en helhet, säger Joel Lundqvist.

8 januari 2015. Det var senast som Örebro vann en match mot Frölunda i Scandinavium.

Men den sviten är nu bruten – efter drygt sex år.

Frölunda åkte på sin tredje raka hemmaförlust när Örebro vann med 3–0 – och mardrömsveckan är ett faktum.

– Den är brutal om man ser den som helhet. Vi hade stora förhoppningar om en bra vecka med bra förberedelser, när man kan träna bra på hemmaplan. Man är ruggigt besviken, det var inte vad vi väntade oss, säger Joel Lundqvist.

Spelmässigt var Örebromatchen dock ett klart steg framåt för Frölunda, som stundtals bombardera gästernas kasse. Inte minst i första perioden när man vann skotten med 19–3.

”Det går inte att krama klubban hårdare”

– Inledningsvis var det väldigt bra. Det är mer det sista, det går inte att krama klubban hårdare. Vi måste sätta puckarna i de avgörande lägena. Lagen har försvarat sig bra hela den här veckan, de har packat ihop sig och väntat på våra misstag. Det är där vi är, vi måste bli skarpare utan puck och fortsätta skapa. Mål kommer om vi fortsätter med attacken, säger Lundqvist.

En del som spökat för Frölunda den senaste tiden har varit powerplay där man inte hittat rätt. Mot Örebro gick man mållös efter fyra tillfällen.

– Det är klart att vi kommer att kolla vårt powerplay. Det gäller att vara effektiva i tajta matcher, det kan sätta oss i förarsätet. I dag var en sådan match, säger kaptenen.

Sjunkit i tabellen

Frölundas tre raka förluster har lett till att man sjunkit i tabellen och är för närvarande på en fjärdeplats. Men någon större vikt vid det vill Lundqvist inte lägga.

– Det är mer att man vill känna att man hittar tillbaka spelmässigt, att vi klickar med pucken lite bättre och kommer till lägena. När vi varit som bäst i år har vi haft en nivå till. Sen är det klart att man har höga krav. Det är den gedigna känslan vi vill hitta i laget, med och utan puck. Vi har lite att sträva efter.