Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kollapsen: ”Misstag vi inte ens gör på träning”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Brynäs har varit i en djup kris med sex raka förluster bakom sig.

Då kom laget ut och körde över Frölunda fullständigt – och vann med 7–1.

– Vi gör några fantastiska misstag i dag som vi inte ens gör på träning, säger Roger Rönnberg.

Frölunda leder SHL.

Brynäs är i botten av tabellen efter sex raka förluster.

Det skulle inte synas den här lördagen.

Hemmalaget fick en drömstart på matchen. Redan efter sex (!) sekunder satte Anton Rödin 1–0 efter att han vunnit pucken av Stefan Elliott.

Kollaps för Frölunda – storförlust mot Brynäs

Frölunda kvitterade visserligen i första perioden genom Jan Mursak.

Men närmare än så skulle man inte komma – för därefter handlade allt om hemmalaget.

Innan andra perioden var över hade Brynäs gått upp till en 3–1-ledning. Och i tredje perioden väntade en fullständig utskåpning då Brynäs gjorde ytterligare fyra mål, varav ett i boxplay.

I tredje perioden fick också Anders Grönlund ett matchstraff efter en armbågstackling på Linus Ölund.

”Misstag som vi inte ens gör på träning”

Efter matchen var Roger Rönnberg minst sagt besviken på sitt lag.

– Vi gör ytterligare en fantastiskt dålig bortamatch, vi får det vi förtjänar. Det räcker att några i laget inte är med så kan det tyvärr se ut så här, säger han i C More och fortsätter:

– Vi gör några fantastiska misstag i dag som vi inte ens gör på träning. Det är tråkigt. Brynäs gör det jättebra men jag tycker att vi ger bort det här.

För Frölunda så har spelet på bortaplan genomgående varit ett bekymmer den här säsongen. För samtidigt som man är obesegrade i Scandinaivum så har insatserna på bortais varit betydligt blekare.

– Det är fakta, vi är mycket sämre både till prestation och resultat på bortaplan. Det pratar vi om med laget, att vi ska spela med samma bestämdhet och lugn som hemma. Nu ränner vi runt en och en, spelar inte i systemet och har inte skärpan. Det går inte att hitta bara en förklaring till att det blir så här, säger Rönnberg. 

Förlusten var den största för Frölunda på två år. Och chansen till revansch tvingas man vänta en hel vecka på, när Djurgården kommer på besök till Scandinavium.

– Jag skulle gärna mött Brynäs igen redan i morgon, säger Rönnberg.