Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölundas kollaps: ”Det kommer ryka i öronen”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Frölunda kollapsade fullständigt hemma mot HV 71 och föll med 2-4.

Under all kritik, enligt Sanny Lindström.

– Frölundaspelarna skiter i det. Roger Rönnberg är säkert förbannad, det kommer ryka ur öronen på honom, säger han i C More.

– Fuska eller skita i det, det är vilket som. Det är inte bra i alla fall, säger Simon Hjalmarsson.

Frölunda hade sex hemmamatcher i rad där de släppt in högst ett mål.

I den andra perioden mot HV 71 rämnade hela försvarsspelet. Efter en mållös förstaperiod kunde Axel Holmström sätta 1-0 för gästerna i inledningen av den andra. 

Ett par minuter senare kom 2-0. Målskytt den här gången: Simon Önerud, som spelades fram av Martin Thörnberg.

Men HV 71 nöjde sig inte där. Christoffer Törngren utökade ledningen ytterligare och när Anthony Camara skickade in 4-0 hade smålänningarna gjort fyra mål på 13 minuter.

– Vi är kantiga i spelet med pucken. HV 71 är snabba i sina spelvändningar och utnyttjar det, men det var länge sen man torskade en period med 4-0. Vi behöver ett skitmål och hetta till det lite mer. Vi måste vakna, säger Frölundas Niklas Lasu till C More i den andra periodpausen.

Sanny Lindströms kritik mot Frölunda

Experten Sanny Lindström är mäkta imponerad över HV 71:s spel i den andra perioden.

– Vilket spel av HV 71. Jag är jätteimponerad. De är helt enkelt hetare än Frölunda, säger han.

Samtidigt är han kritisk mot Frölunda.

Speciellt mot lagets agerande vid det fjärde målet där Camara ohotat kunde stöta in 4-0 efter en retur. Tre Frölunda-spelare var efter HV-spelaren i situationen.

– Det är en jättemärklig situation, säger Petter Rönnqvist.

Sanny Lindström fyller i:

– De slutar ju åka. De är jämsides med Camara först, men när returen kommer så har Frölundas spelare skitit i det. Roger Rönnberg är säkert förbannad över andraperioden, men när han ser det där kommer det ryka ur öronen på honom.

”Blev absolut inte som vi ville”

I tredje perioden utgick dessutom poängkungen Ryan Lasch med skada, efter att ha träffats av ett skott. Frölunda fick in två reduceringar, men HV 71 kunde hålla undan och vann till slut med 4-2.

– Det blev absolut inte som vi ville. Det kändes inte som att vi kom upp i nivå i dag. Vi spelade ganska bra i första, men sen släppte vi in något mål och då kändes det som att vi slutade spela. Jag menar, när det står 0–3 får de komma två mot noll och slå in retur i öppen kasse. Det gäller att arbeta metodiskt för att ta sig tillbaka och inte slarva i försvarsspelet – men så såg det inte ut, säger Simon Hjalmarsson.

Och han svarar på Sanny Lindströms kritik mot att ”spelarna skiter i det”.

– Det är väl ett annat ord för att fuska antar jag. Vi tar inte hemjobbet som behövs, vi stöter emot när vi inte ska stöta emot. Vi försöker vinna puck högt i banan, men blir överspelade och så får de målchanser på det. Fuska eller skita i det, vilket som. Det är inte bra i alla fall, säger han.

HV-glädjen: ”I dag checkade alla in”

Desto gladare miner var det dock i HV 71-lägret efteråt.

– Jag tycker att vi gör en bra match och ”Gunnar spelar kanon i målet. Vi kom ut med rätt inställning och får bra utdelning. I dag checkade alla in, det var ingen som var sämre eller bättre än någon annan, säger Martin Thörnberg som var hårt lindad på foten efteråt.

– Några skott och så, sådant som hör till. Nu ska det bli skönt med uppehåll så att vi får läka några småskavanker, sen ska vi komma tillbaka starkt veckan efter, säger han.

 

 

Följ lördagens SHL-matcher direkt här!