Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölunda valde att nobba Andersson

Lias Andersson.Foto: KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK / KOSTAS LYMPEROPOULOS/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Frölunda sportchef Fredrik Sjöström.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Lias Andersson lånas ut av New York Rangers till HV 71 säsongen ut.

Nu berättar Frölundas sportchef Fredrik Sjöström att man efter övervägande valde att nobba 21-åringen.

– Rangers var mån om att han skulle få en viktig och bra roll. Vi kände att vi inte kunde garantera det, säger Sjöström.

En stor bomb slog ner i hockey-Sverige på söndagskvällen.

Lias Andersson, 21, lånas ut av New York Rangers till HV 71 resterande del av säsongen. 

Det blir därmed ingen återkomst till Frölunda. Klubben som han representerade säsongen 2017/2018 och har tydliga kopplingar med i och med sin pappa Niklas, som har sin tröja hissad i taket i Scandinavium.

Kunde inte garantera Rangers krav

Frölundas sportchef Fredrik Sjöström berättar att man valde att nobba 21-åringens tjänster på grund av konkurrenssituationen i laget.

– VI har haft diskussioner med Lias sida, det har vi absolut. Vi har funderat ett tag och vägt för och emot. Men vi kände att vi inte kunde möta… Rangers var mån om att han skulle få en viktig och bra roll. Vi kände att vi inte kunde garantera det. Vi gillar vår centersida och har dessutom (Jacob ) Peterson och Patrik Carlsson som båda två kan gå som centrar, säger Sjöström.

I december blev det mycket skriverier om Lias Andersson. New York Rangers stängde då av Andersson utan lön sedan han inte dykt upp till en samling med farmarlaget Hartford.

”Har absolut inga hard feelings”

21-åringen valde att åka hem till Sverige, och nyligen berättade han om schismen med NHL-klubben. 

– Jag kommer inte gå in på detaljer vad som har hänt. Men det är saker som har hänt och det är saker som inte fått mig att må bra som person. Det är inte att jag är missnöjd över min hockey eller så, utan jag har blivit rubbad på ett personligt plan. Det är väl det som har hänt, jag kommer gå in på detaljer mer i framtiden, sa han då. 

Fredrik Sjöström berättar att det inte finns några ”hard feelings” mellan Lias Andersson och Frölunda.

– Tajmingen var kanske inte rätt just nu. Vi har haft bra diskussioner och har absolut inga hard feelings. Vi är förstående och för Lias är det viktigaste just nu att hitta glädjen och spela hockey igen.

Är ni öppna för att förstärka laget på en annan position?

– Det är möjligt, om det är något som klaffar och känns rätt. Om det är något som gör oss bättre så absolut. Vi får avvakta och se lite.