Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frölunda tar ny seger – förlänger hemmasviten

Stefan Elliott gjorde ett av Frölundas mål.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN

GÖTEBORG. Hemmasviten fortsätter att växa för Frölunda.

Nionde raka hemmasegern kom för serieledarna när Oskarshamn besegrades med 4-1.

– Vi ligger i toppen av serien och de andra lagen vill garanterat komma hit och knäppa oss på näsan, säger Simon Hjalmarsson.

Serieledaren Frölunda hade inte förlorat två matcher i rad en enda gång den här säsongen.

Inte nu heller.

För efter magplasket mot Leksand (0–4) i måndags studsade göteborgarna tillbaka med en ny trepoängare mot Oskarshamn.

– Vi sa att det var oerhört viktigt för oss att studsa tillbaka, att få bort den negativen bilden från Leksand. Det var inte strålande i dag, men det var en gedigen insats och skönt att vinna, säger Simon Hjalmarsson.

Det var just Hjalmarsson som gav hemmalaget ledningen i första perioden, när han spelades fram av Lucas Raymond och Joel Lundqvist i powerplay.

Frölunda vann – efter två mål i powerplay

Den spelformen skulle vara vägvinnande för Frölunda den här kvällen. För när man fick nästa chans i andra perioden så kom också 2–0. Kanadensaren Stefan Elliott dundrade in pucken från sin backplats.

I tredje perioden drog Frölunda i väg resultatmässigt. Max Friberg skickade först in 3–0 i tom kasse när drygt tre minuter återstod. Och kort därefter skrev också Nicklas Lasu in sig i målprotokollet när han gjorde 4–0.

Oskarshamn fick ett tröstmål då Fredrik Olofsson reducerade med 15 sekunder kvar, men närmare kom man inte.

”Det är tufft att komma hit”

Segern var Frölundas nionde raka hemma i Scandinavium den här säsongen.

– Vi är starka här, och det är en bra fråga hur det kommer sig. Vi saknar publiken så klart, men vi har en väldigt fin känsla av att spela här ändå. Sen byggs det förstås på när man vinner match på match. Lagen vet om att det är tufft att komma hit, och det kommer inte att bli enklare. Vi ligger i toppen av serien och de andra lagen vill garanterat komma hit och knäppa oss på näsan. Så det gäller att vi fortsätter behålla ödmjukheten, säger Hjalmarsson.

Frölundas tränare Roger Rönnberg var nöjd med insatsen. Inte minst med tanke på att så många som sex spelare fanns på skadelistan.

– Det är kul att se hur laget reagerar när man har många borta som sväljer mycket minuter. Det var jättekul att se många som kliver fram och tar för sig i dag.  Vi bör skapa mer heta chanser på det puckinnehav vi har i fem mot fem. Men i övrigt är jag nöjd med försvarsspelet, säger han.