Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölunda startar damlag: ”Seriöst”

Frölundas ordförande Mats Grauers.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Frölunda kommer att starta ett lag på damsidan. 

Klubben vill även skapa ett nationellt ishockeygymnasium för tjejer.

– Det här är något vi gör seriöst och inget som det kommer slarvas med, säger Frölundas ordförande Mats Grauers till Göteborgs-Posten. 

Frölunda har länge varit en storklubb på herrsidan och förra säsongen vann man SHL-slutspelet. Men på damsidan har det inte funnits något A-lag.

Det ska det bli ändring på.

Säsongen 2023–2024 väntas ett A-lag för damer göra sina första matcher. Klubben ska även skicka in en ansökan till Svenska ishockeyförbundet om att få starta ett ishockeygymnasium för tjejer. 

Tanken är att det framtida A-laget ska bestå av spelare som har gått via hockeygymnasiet.

– Det kommer vara många unga spelare men det blir spelare som har fått en utbildning av oss innan. Det kommer vara samma tanke här som med herrlaget, stommen ska vi hämta från den lokala miljön, säger Mats Grauers till Göteborgs-Posten.

”Då biter vi oss i svansen”

Grauers säger att det inledningsvis inte kommer satsas lika mycket på damlaget som på det befintliga herrlaget, men att målet är att förutsättningarna ska bli desamma på sikt.

– Vi kommer se till att våra spelare har allt som krävs för att utvecklas och de kommer ha samma förutsättningar som herrarna. Om vi startar ett seniorlag och inte ger dem samma förutsättningar som herrarna så biter vi oss i svansen, säger han.