Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölunda bröt sin blytunga förlustsvit

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Frölunda bryter sin förlustsvit.

Laget besegrade Linköping med 2–1 efter straffdrama.

Men trots segern rasar man ändå ut från kvartsfinalplats i tabellen.

– Tabellen tittar vi på när det är klart, det viktiga är att vi ser ut som vi vill göra igen, säger Joel Lundqvist.

Frölunda öppnade matchen mot Linköping starkt och fick tidigt med sig en utvisning på Patrik Lundh.

Men trots spel i numerärt överläge var det LHC som tog ledningen efter att Nichlas Hardt kontrat in 1–0 i boxplay.

Frölunda var spelmässigt det starkaste laget och lyckades gång på gång få långa anfall mot Linköping som försvarade sig hänsynslöst.

”De ställer fem man framför deras målvakt”

1–0-läget stod sig efter två perioder, trots Frölundas dominans. Och Roger Rönnberg hade ett tydligt besked till sina spelare i paus.

– Träffa mål när ni skjuter...

– Vi gör allt annat bra, sen ställer Linköping nästan fem man framför sin målvakt. Det är svårt att vara fler där. Vi får ta mycket skott från utsidan och vi behöver faktiskt träffa mål för att få returer och fler situationer framför deras målvakt. I övrigt är allt annat bra, jag tror att det är den period där vi har mest zontid. Men för att göra mål behöver vi spela lite snabbare, det är något pass för mycket ibland, säger Frölundas huvudtränare i C More.

Frölunda vann efter stort drama

Det skulle dröja fram till att det var fyra minuter kvar innan Frölunda fick in en kvittering genom Joel Lundqvist.

Ett mål som blev omdiskuterat. LHC ville ha med sig en utvisning på Lundqvist i en sekvens innan målet, när han delade ut en hög klubba på Hampus Larsson som började blöda från munnen.

Men utvisningen uteblev och matchen fördes till förlängning. Där fick Linköping ett gyllene läge att avgöra när Brandon Gormley blev utvisad. Men matchen gick till straffar.

Där avgjorde Ryan Lasch för Frölunda som bröt en tre matcher lång förlustsvit.

– Vi gör mycket bra men skulle behöva ha lite bättre effektivitet så klart. Det är en olycklig start med deras första mål men annars gör vi en gedigen laginsats. Vi är minst värda två poäng i dag, säger Joel Lundqvist efteråt.

”Tråkigt om det är felaktigt”

Och kaptenen kommenterar det omdiskuterade kvitteringsmålet.

– Det är en rörelse när jag ska lägga ner pucken och jag tror de har ändrat regeln, jag tror att det är korrekt – det hoppas jag. Tråkigt om det är felaktigt, men desto skönare att sätta dit pucken, säger han.

Men samtidigt som Frölunda tog två poäng mot LHC så tog HV 71 tre poäng i deras möte med Djurgården, vilket innebär att Frölunda åker ner på en sjunde plats i tabellen.

– Tabellen tittar vi på när vi spelat klart. Det viktiga är att vi ser ut som vi vill göra igen och i dag är ett steg framåt helt klart. Vi är rejäla på ett helt annat sätt. Det är det viktiga och då kommer vinsterna att komma, säger Joel Lundqvist.