Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölunda räknar med svår retur – trots 9–2 hemma

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. 9–2 i Frölundaborg.

Men Frölundas spelare tänker inte ta ut något i förskott inför returen mot Cardiff om en vecka.

– Det kommer att bli ett väldigt tryck på läktarna och en helt annan match, säger Frölundas tvåmålsskytt Samuel Fagemo.

När Mountfield sent på tisdagskvällen besegrade Graz med 2–1 står det klart att Frölunda ännu inte har säkrat en plats i CHL:s åttondel.

Frölunda, som leder gruppen, behöver ta en poäng för att hålla Cardiff bakom sig om Mountfield vinner även nästa match mot Graz.

Och Frölunda är berett på att spela under press även i nästa vecka.

– Det var mycket jämnare än 9–2, det var mot slutet det här rann i väg. Hade Cardiff gjort ett mål till i andra perioden hade det kunnat bli en annan match, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Tio kanadensare i laget

Att åka till Wales och spela ishockey låter väldigt exotiskt. Men själva laget Cardiff är inte lika exotiskt i hockeysammanhang.

Av de 20 spelare som var i Frölundaborg är tio kanadensare, sju britter, två finländare och en vitryss.

– Det är så vi har tänkt hela tiden, det är ett nordamerikanskt lag. Där finns mycket hockeykunnande, säger Roger Rönnberg. 

Inför matchen pratade Frölunda-tränaren Roger Rönnberg om storleken på motståndarna. Cardiff har flera bjässar som kan spela tufft.

Mot det ställer Frölunda vassare skridskoåkare.

– Vår matchplan från början var att sätta hög fart och åka mycket. Det blev mycket fram och tillbaka i början, men taktiken lyckades, säger Samuel Fagemo.

1–0 efter en halv minut

En som visade att han verkligen tog taktikgenomgången på allvar var Patrik Carlsson.

Han snodde pucken i motståndarnas zon redan efter en halv minut och prickade in 1–0 innan Cardiff hade hunnit vakna.

– Man vet ju inte hur matchen hade utvecklats annars, men visst var det skönt att få en sådan start. Dom ville spela tajt runt kassarna, då var det bra att vi fick hål dom direkt, säger Patrik Carlsson.

Är det svårt att glömma 9–2 och tänka 0–0 inför returen nästa vecka?

– Det kommer att bli betydligt tuffare då. Det var som när vi mötte Sheffield ett annat år. De var verkligen som två olika lag, borta och hemma. Vi förväntar oss en riktigt tuff match nästa tisdag, säger Patrik Carlsson.