Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Utspelet: ”Behöver inte skriva upp oss”

Samuel Fagemo firar sitt mål. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Segern var Frölundas tolfte raka på hemmais. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Luleå är illa ute.

Efter Samuel Fagemos första slutspelsmål kan Frölunda knipa finalplatsen i Norrbotten på måndag.

Om Frölunda seglar upp som den starkaste guldkandidaten?

– Ni behöver inte börja skriva upp oss nu, ni murvlar där ute, säger Roger Rönnberg.

Luleå stod för en stark vändning senast på hemmais.

Men under lördagen räckte Thomas Berglunds manskap inte till.

Johan Mattsson storspelade i Frölundas målbur och när Rhett Rakhshani hittade krysset bakom Joel Lassinantti i den första perioden exploderade Scandinavium.

Mer skulle följa.

Frölunda med ena benet i SM-final

I period två slog Samuel Fagemo till med sitt första slutspelsmål i karriären, framspelad av Jacob Peterson och Max Friberg.

Luleås lagkapten Erik Gustafsson var ordentligt missnöjd i periodpaus 2.

– De är mycket hetare, snabbare på puck och vinner fler närkamper. Jag har ingen förklaring till varför det ser ut så här, men vi måste upp. Vi kan inte tro att det blir enkelt bara för att vi vann senast, sade han till C More.

Men Luleå kom inte särskilt nära.

”Ni kan snacka om de andra lagen i stället”

Den tunga forceringen för reducering uteblev och Frölunda kunde hålla undan och vinna med 3-0 sedan Jacob Moverare skickat in sista målet i öppet mål med 1.30 kvar.

Därmed har göteborgarna 3-1 i matcher och kan döda semifinalserien på måndag i Luleå.

Men om Frölunda seglar upp som den hetaste guldkandidaten ville lagkaptenen Joel Lundqvist inte snacka om.

– Vi fokuserar på vårt så kan ni snacka om de andra lagen i stället, säger Joel Lundqvist till C More.

Samma spår var Roger Rönnberg inne på under den efterföljande presskonferensen.

– Ni behöver inte börja skriva upp oss nu, ni murvlar där ute. Det är serietvåan Luleå som vi ska bryta ner, och det vore en fantastisk prestation av vårt lag. Vi är ödmjuka och förstår att det är mycket hockey kvar. Vi pratar om det inför varje serie, att vi räknar med att det ska gå till sju matcher och övertid. Då ska vi vara som bäst tränade för att mentalt och fysiskt vara vassa, säger han.

Bulan reagerar: ”Mycket mer att önska”

Thomas Berglund skickade en tydlig signal till sina spelare efter matchen:

– Vi spelar inget bra och förvaltar inte övertaget vi skaffade oss i förra matchen. Vi gör en dålig match här igen, det är tre av fyra matcher nu vi inte är nöjda med, säger han till C More.

Han kräver skärpning.

– Vi ska klara av att spela med ett bättre passningsspel. Det var väldigt dåligt i dag tycker jag. Det är mycket mer att önska från många spelare som sitter där inne, säger Berglund.

Poängmaskinen Niklas Olausson:

– Det är 3–1 och vi måste vinna tre i rad, det är fakta. Jag tror att vi har alla möjligheter att göra det, vi är ett bra lag. Det har vi visat hela säsongen och i kvartsfinalen.

Nollade två gånger här. Hur mycket påverkar det er?

– Det får var och en svara på, men personligen är det inget jag tänker på. Jag tycker att kommer man till tillräckligt mycket lägen så går den in till slut. Jag har ett friläge och Kovacs har friläge, med lite tur gör vi mål. Vi har 15 skott eller vad har vi? Vi behöver komma till mer.

Powerplay funkade inte i dag. Vad måste till där?

– Att vi gör som vi gjorde hemma, släpper puckarna till varandra snabbt. Det gäller att hitta blad och ta lägena man får. Ibland låser det sig, men så är det. Nu har vi kniven mot strupen, vi måste vinna tre i rad med start på måndag, annars är det slut för tidigt. Vi kan inte heller börja vrida och vända på allt för vi vet att vi ska göra, men nu måste vi ta fram det på måndag.