Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölunda klart för final efter kross mot Luleå

Foto: ROBERT NYHOLM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

LULEÅ/STOCKHOLM. Frölunda är klart för SM-final.

Göteborgarna krossade Luleå med 6-2 på bortaplan och säkrade därmed finalplatsen.

– Vi har verkligen visat att vi är förtjänta av den här finalplatsen, säger Simon Hjalmarsson.

Det var egentligen aldrig något snack i Coop Norrbotten arena.

Hemmalaget Luleå låg under med 1-3 i matcher inför måndagens femte sammandrabbning och där kopplade gästerna Frölunda ett tidigt grepp. Det började med Anders Grönlunds 1-0-mål i den 14:e minuten och med dryga minuten kvar till periodpaus ökade Samuel Fagemo på till 2-0.

I den andra fortsatte överkörningen.

Ryan Lasch ökade på ledningen i inledningen och när Joel Mustonen hittade fram till Max Friberg, som i sin tur skickade in 4-0 för gästerna såg det nattsvart ut för norrbottningarna. I slutet av perioden åkte hemmalagets Johan Harju på ett matchstraff för boarding.

Frölunda klart för SM-final

Något som innebar att Frölunda fick inleda den avslutande perioden i numerärt överläge. Där stängde Simon Hjalmarsson definitivt matchen med sitt 5-0-mål.

Det spelade ingen roll att Luleå fick in två reduceringar.

Det var Frölundas match från början till slut och Anders Grönlund fastställde slutresultatet 6-2 i tom kasse.

– Jag tycker att offensiven, den har vi haft nästan hela säsongen, defensiven har varit fram och tillbaka. Men från och med CHL-finalen är vi ett annat lag utan puck. Det går inte att blunda för det, säger Joel Lundqvist till C More.

Lagkaptenen fortsätter:

– En bra defensiv kommer man långt med. Jag hopas Luleå känner det, att de förlorade mot ett bra lag.

Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund är besviken, men kan samtidigt konstatera att Frölunda var numret för stort i den här semifinalserien.

– De är bättre än oss i fyra matcher av fem och vinner rättvist. Det är inget att hymla med. Det är svårt att säga vad det beror på. Jag tror att Frölunda går hela vägen och vinner guldet, men det är klart att jag är besviken. Vi hade hoppats på mer, säger han.

Ställs mot Djurgården eller Färjestad

Under tisdagen har Djurgården chansen att säkra finalplatsen på hemmaplan i Globen.

Men frågar man Frölundaspelarna spelar det ingen som helst roll om man får mötaFBK eller Dif i SM-finalen.

– Jag sa det redan när vi gick till semifinal att alla har ungefär lika stor chans att ta sig hela vägen. Vi har verkligen visat att vi är förtjänta av den här finalplatsen och det kommer att bli extremt tufft oavsett vilka vi får. Både Djurgården och Färjestad har vi spelat jämnt mot hela säsongen, säger Simon Hjalmarsson.

Chay Genoway fyller i:

– Jag tror inte jag ska kommentera det. Men oavsett vilket lag så kommer det vara ett lag med bra självförtroende och det kommer att bli tufft. Vi ser verkligen fram emot söndag.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Frölunda – direkt i Messenger