Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frölunda-kaptenen skadad: ”Ben är av”

Nicklas Lasu.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Frölunda har drabbats av ett bakslag: 

Nicklas Lasu, 32, lär inte spela mot Leksand på torsdag. Ett ben i foten är av efter att den assisterande kaptenen täckt ett skott under en träning.

– Det låter kanske inte så bra med ett ben av men det behöver inte vara så farligt heller, säger han till GP.

Det var på en träning i förra veckan som Nicklas Lasu täckte ett skott med foten. Pucken träffade honom så pass illa att han fick linka av isen.

32-åringen kom ändå till spel mot Luleå, men mot Skellefteå saknades han. Svullnaden hade blivit så stor att han inte fick ner foten i skridskon.

Nu talar det mesta för att Lasu missar torsdagens möte med Leksand.

– Jag tror inte att han spelar på torsdag. Det kan vara så att ett litet ben i foten är av och det låter dramatiskt ... det behöver dock inte vara så dramatisk, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till GP och fortsätter: 

– Han är inte träningsbar ännu. Han håller på att få ner foten i skridskon och klara av smärtan. Det är ju så med en sådan blödning och svullnad. Det tar lite tid.

”Inte så farligt som man kan tro”

Nicklas Lasu, som inte fanns med på tisdagens träning, säger att foten ska få läka ordentligt men att han vill vara tillbaka på isen så fort han kan.

Han tonar ner skadan.

– Det är inte så farligt som man kan tro att det ska vara. Det får bli lite dag för dag nu och så får vi se vad som sker här i dagarna, säger han.