Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅNFoto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
 Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅNFoto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
 Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Frölunda avgjorde – med tre sekunder kvar

Publicerad

Frölunda HC har haft en tuff start på SHL-säsongen - men i kväll tog man snabb revansch för förlusten mot Luleå i torsdags när Mats Rosseli-Olsen sköt 4-3 med bara tre (!) sekunder kvar av matchen.

Frölundas blott andra trepoängare den här säsongen. 

– Vi har jobbat i motvind men har haft bra perioder i tidigare matcherna men jag tycker vi gör en bra match i kväll, säger matchhjälten i C More.

Inför säsongen tippade en stor majoritet av landets experter, och SHL:s 14 tränare, att Frölunda HC skulle studsa upp efter kvartsfinaluttåget i fjol och vinna SHL i år.

Men starten på säsongen har lämnat mer att önska från Frölunda som inför kvällens match bara tagit en trepoängare och med sex poäng på sex matcher hade bara krislaget Rögle BK färre poäng inför kvällens omgång. 

NHL-lånet premiärmålade

Carl Grundström återvände till Frölunda i veckan efter att ha testat lyckan i Toronto Maple Leafs organisation men NHL-drömmarna stannade vid drömmarna för den här gången och tidigare i veckan debuterade löftet borta mot Luleå - men blev då mållös.

I kväll kom dock första målet i Frölundatröjan för den här säsongen när han sköt 2-1 i den tredje perioden. Efter det gjorde Frölunda ytterligare ett mål.

När alla väntade på förlängningen så klev Mats Rosseli-Olsen fram och sköt 4-3 med bara tre sekunder kvar av matchen och gav Frölunda sin andra trepoängare för säsongen.

– Vi har jobbat i motvind men har haft bra perioder i tidigare matcherna men jag tycker vi gör en bra match i kväll, säger norrmannen i C More.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag