Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ett bottennapp – jag står här och skäms”

Roger Rönnberg.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Rögle tog en ny klar seger i Scandinavium
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Förlust i fyra raka matcher och 3–20 i målskillnad.

Frölunda blev totalt överkörda i kvartsfinalserien mot Rögle – och nu är säsongen över.

– Det här är ett bottennapp i min karriär och i Frölundas nutidshistoria. Jag skäms faktiskt, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg i C More.

Efter tre raka Rögle-vinster hade Frölunda kniven mot strupen i den fjärde kvartsfinalen i Scandinavium.

Och liksom den här kvällen fick man en tuff start på matchen.

När elva minuter var spelade satte Adam Edström 1–0 för gästerna, efter att han fått öppet mål bakom Niklas Rubin i Frölundakassen.

Slarv i hemmalagets passningsspel skulle leda till att uppförsbacken blev än brantare, när Olli Palola utökade ledningen ett par minuter senare.

Säsongen över för Frölunda

Hemmalaget fick dock en fin start på andra perioden där man tidigt skapade lägen framför Christoffer Rifalk – och fick utdelning.

När Tyler Matson satt utvisad skickade Mattias Norlinder in reduceringen från sin backposition.

Men därefter dröjde det inte länge innan Rögle tog timeout.

En timeout som skulle ge effekt.

Rögle svarade med att utöka sin ledning två gånger om innan andra perioden var över genom Niklas Hansson och Daniel Zaar.

Av bara farten kom också ytterligare två Rögle-mål i tredje perioden genom Adam Tambellini och Ted Brithén. 6–1 blev slutresultatet i matchen, och Rögle är därmed klara för semifinal. För Frölundas del är säsongen över.

Rönnberg: ”Jag skäms faktiskt”

– Det här är ett bottennapp i min karriär och i Frölundas nutidshistoria. Jag står här och skäms faktiskt, säger Roger Rönnberg i C More.

På presskonferensen efteråt hyllade han Rögle och inte minst tränaren Cam Abbott.

– Jag får gratulera Rögle, det är oerhört imponerade jobbet du gjort Cam. Det är en solklar knockout i coachmatchen. Jag känner fan att jag står med brallorna vid knäna. Det är ett bra betyg på allt jobb i ni gjort, säger Rönnberg.

Och om sitt lag konstaterade han:

– Vi är totalt utsmartade i serien. Visst vi har mycket puck, visst vi skapar chanser och visst vi kommer upp i de två sista matcherna. Men vi har inte den mentala smartnessen att förstå vilka situationer som är viktiga att vinna.

– Det har sett ut så här nästan från nyår och framåt. Vi är oerhört ineffektiva och gör inga mål. Jag tror inte på tur och otur, men man behöver spela med bättre smartness där spelarna förstår vilka kamper de ska vinna.