Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nya serieledare efter storseger i toppmötet

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Frölunda är ny serieledare i SHL.

Efter seger i toppmötet hemma mot Örebro kliver laget nu återigen upp i topp.

4–1 blev slutresultatet, trots Örebros drömstart.

– Det syntes att vi hade ett skriande behov efter en vinst i dag, säger Roger Rönnberg.

Frölunda gick till landslagsuppehållet förra veckan med två raka förluster bakom sig.

Men när SHL startade i gång igen på torsdagskvällen skulle laget studsa tillbaka in på vinnarspåret, och därmed återta serieledningen i tabellen.

Men det var Örebro som fick en drömstart på matchen.

Jacob Moverare åkte på en tidig utvisning och Örebros Ryan Stoa satte 1–0-pucken redan innan två minuter var spelade.

Frölunda vände och vann i toppmötet

Men Moverare skulle revanschera sig en stund senare när han kvitterade med ett distinkt skott i powerplay.

Och i andra perioden skulle Frölunda ta över totalt då man gjorde både 2–1 och 3–1 genom Simon Hjalmarsson och Nicklas Lasu, vilket lade grund till segern.

– Det syntes att vi var i skriande behov efter vinst i dag.  Känslorna går upp och ner under matchen. Vi kommer ut lite spaka och blir lite för passiva, men andra perioden ser fantastiskt bra ut. Det är en av våra bättre perioder på ett tag, säger Roger Rönnberg.

Lasu vikarierade för Lundqvist

Nicklas Lasu var av samma uppfattning, att andra perioden var en av Frölundas bättre.

– Vi kommer från tre raka torsk där vi inte har spelat som vi vill. I dag ser vi ut som vi vill spela, även om det inte är felfritt. Men det är rejält, tydligt och stundtals väldigt bra. Jag är glad att vi tar tre poäng, säger Lasu som fick vikarierar som lagkapten i matchen då Joel Lundqvist saknades.

Var det ett test inför framtiden att du var kapten i dag?

– Det tänker jag inte på, för jag vill gärna ha Joel på isen. Men självklart är det ett gott tecken och vi har flera som kan dra ett extra lass när han är borta. Till exempel Sundström, ”Hjalle”, Max, jag och ”Bommen”. Det finns flera som kan ta ett steg fram.

Som vanligt begav sig Lasu direkt efter matchen upp i Scandinaviums trappor för att träna extra. Men nu börjar han bli less på den uppståndelse som han fått för det.

– Ja, faktiskt. Jag förstår att det kommer ut en gång, men jag tror att jag såg olika texter om det tre hemmamatcher i rad.

Det sliter inte för hårt med så tajt spelschema?

– Jag tror att man mår bra av träna extra, sen är det inte jättejobbigt. Vissa killar går in i gymmet... Vi har precis haft brejk, vi känns fräscha.

Den här segern var er nionde raka på hemmaplan. Det är starkt?

– Det hade jag inte tänkt på, men det är bra, vi vill vara starka hemma. Och det var kul att spela här igen, det var längesedan nu efter både brejk och många bortamatcher.