Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölunda är ny serieledare – och förlänger hemmasviten

Johan Sundström.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Fem hemmamatcher, fem vinster.

Frölunda är ny serieledare i SHL efter 3–2-segern mot Växjö Lakers.

– Personligen trivs jag väldigt bra här i korridorerna och på isen i Scandinavium, med eller utan publik, säger Johan Sundström om sviten.

Frölunda har tuffat på likt en maskin i inledningen av den här säsongen, där segrarna har avlöst varandra.

Mot Växjö Lakers blev det en ny trepoängare. Men den satt hårt inne.

Trots en drömstart med 2–0 efter fyra minuter blev det tajt hela vägen in, där Frölunda till sist lyckades hålla undan.

– Jag är jättenöjd med starten av matchen. Det är så vi vill starta. Vi spelar bestämt, alla fyra kedjor lutar sig framåt och spelar med en gemensam tanke. Sen blir det hackigt med alla utvisningar i dag. Så jag är extra nöjd att vi hittar tillbaka i tredje, säger Roger Rönnberg.

Vill förbättra powerplay: ”Det är för dåligt”

Frölunda fick sju möjligheter i powerplay i den andra och tredje perioden. Men det blev bara ett mål, Patrik Carlssons 3–1-puck.

– Det är för dåligt, vi måste förbättra oss där. Men det är starkt att vinna ändå, det är en styrka att ta med oss, säger Johan Sundström.

Fem raka hemmasegrar nu. Hur mycket betyder hemmafördelen?

– Personligen trivs jag väldigt bra här i korridorerna och på isen i Scandinavium, med eller utan publik. Det är klart att det spelar roll, det är inget att hymla om. Men vi trivs bra här, säger Sundström.

Nu väntar dock en rad bortamatcher för Frölundas del, närmare bestämt tre raka. Först ut är rivalmotståndaren Färjestad på lördag.