Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Frölunda är bäst i Europa: ”Knappt vågat drömma om”

Dagens största sportnyheter.
Frölunda kammade hem två tunga priser i årets Euro Hockey Club Awards.Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Frölunda blev prisade som årets förening och Roger Rönnberg blev prisad som årets tränare.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

På Euro Hockey Clubs Awards kunde Frölunda HC kamma hem två tunga priser.

Årets förening och årets tränare till Roger Rönnberg.

– Vi gjorde det igen, fantastiskt, säger klubbdirektören Christian Lechtaler på klubbens hemsida.

Framgångarna tycks inte nå sin gräns för Frölunda i år.

Ett CHL– och SM-guld samtidigt som klubben gick med en vinst på 8,6 miljoner kronor. 

Frölunda lyckades även med bedriften att kamma hem två tunga priser i årets Euro Hockey Clubs Awards: årets förening och årets tränare till Roger Rönnberg.

Att Frölunda vann dubbeln i år spelade en stor roll – precis som 2016 när Frölunda kammade hem samma priser.

– Vi gjorde det igen, fantastiskt, något man knappt har kunnat drömma om. Detta är ju ett kvitto på att vi gör rätt saker och en fjäder i hatten till hela vår organisation, säger klubbdirektören Christian Lechtaler på klubbens hemsida.

Frölunda är dominant

Till priset årets förening löd motivationen som följande:

”Man måste gå tillbaka till 1980-talet och Sovjetunionens CSKA Moskva för att hitta en så dominant klubb i europeisk hockey. Fyra CHL-finaler och tre CHL-titlar på fem försök och två dubblar – SM-guld och CHL-titel – inom loppet av tre år (2016 och 2019). Frölundas juniorer har gjort avtryck i världen.”, kan man läsa på Frölundas hemsida.

För Roger Rönnberg som tilldelades priset årets tränare löd motivationen som följande:

”Rönnberg visade ett starkt ledarskap under hela säsongen och övertygade sitt lag om att en dubbel var möjlig. Han skapade ett power play-spel ett svenskt slutspel knappast har sett förut och byggde ett mästarlag av unga talanger och rutinerade spelare”, kan man läsa på Frölunds hemsida.

– Frölunda och svensk hockey står sig stadigt internationellt, säger klubbdirektör Christian Lechtaler på klubbens hemsida.