Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Rönnberg: ”Det gör mig besviken och fundersam”

Foto: C More
Foto: C More
Foto: C More


GÖTEBORG/STOCKHOLM. Premiärmatchen mellan Frölunda och Brynäs inleddes med dubbel förvirring. 

Men därefter var det Brynäs som bringade klarhet i matchen och körde över mästarlaget som i tredje perioden räddade upp slutresultatet till 2-5.  
– Jag tyckte inte att jag kände igen killarna från början, så vill inte se ut på hemmaplan, säger Roger Rönnberg efter matchen.  

Det var en intensiv inledning i matchen mellan Frölunda och Brynäs. Jacob Peterson var pigg i hemmalaget och satte vad han trodde var ett ledningsmål. 

Men pucken tog i stolpen och måljublandet uteblev. 

Kort därpå tog Adam Brodecki vara på returen och satte han pucken i mål. Men målet videogranskades då Nicklas Danielsson störde Johan Mattson i målgården. 

Men samme Nicklas Danielsson hann rädda upp sitt misstag kort därpå då han faktiskt satte första målet i matchen. 

Det efter att Danielsson fått in pucken med ett stenhårt skott i spel fem mot fyra. Därefter utökade Brynäs ledningen genom Daniel Mannberg. 

Och 1:57 in i den andra perioden utökade Brynäs ledningen till 3-0 genom Jacob Blomqvist. En bit in i perioden satte Anton Rödin 4-0 – och då begärde Roger Rönnberg timeout. 

”Det busvisslas – folk går hem”

Hemmalaget valde även att byta målvakt, ut gick Johan Mattsson och in kom Niklas Rubin. Men Brynäs målproduktion fortsatte och i slutminuterna av andra perioden gjorde Adam Brodecki 5-0. 

– Det busvisslas och folk går hem, säger Patrik Westberg i C More. 

Med 6:34 in i den tredje perioden spräcktes målnollan tillslut för Frölunda när Anders Grönlund reducerade till 1-5 genom ett distinkt direktskott.

Därefter piggnade hemmalaget till och Simon Hjalmarsson gjorde 2-5 efter assist av Joel Lundqvist och Jacob Moverare. Det blev också slutresultatet när Brynäs tog en klar seger i premiären. 

– Tråkig start på säsongen måste jag säga. Inte bara resultatet utan prestationen och sättet vi uppträder på, då vinner Brynäs fullt rättvist. De tar grepp från första perioden där vi har ett lag som ser snabba ut, bestämda ut i sitt agerande och jobbar tillsammans. Sen är det ett annat lag som bara är reaktiva och åker runt tittar på. Det är tyvärr vi, säger Roger Rönnberg efter matchen. 

Rönnberg: ”Vi spelar naivt” 

Rönnberg fortsätter: 

– Jag tyckte inte att jag kände igen killarna från början, så vill inte se ut på hemmaplan. Vi spelar naivt mot ett Brynäs som vi vet är kontringsstarka. Vi spelar dem rakt i händerna. Det gör mig förvånad, för vi har ett enormt högt hockey-IQ i vårt lag. Det gör mig besviken och fundersam.

Har du något du tar med dig?

– Ja, att med fem minuter kvar så står Goa Gubbar och hela vårt fanshörn och hoppar, applåderar och hejar på vårt lag. Det är helt fantastiskt! Hade jag suttit med Frölundatröja hade jag gått hem i andra.

Även Simon Hjalmarsson var imponerad över de supportrar som stannade kvar. 

– Jag har inte så många ord mer att säga, än att ge en ursäkt till alla som var här. Förhoppningsvis kommer det aldrig att vara så här dåligt igen på hemmaplan och förhoppningsvis vill de komma tillbaka. Det är stort att så många stannar så länge och stöttar oss. Det fanns många anledningar att gå hem efter halva matchen. Det var inget vidare, säger Frölundaspelaren.