Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rönnbergs kritik: ”Det är inget annat som avgör”

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: SÖREN ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Djurgården har kvitterat i finalserien mot Frölunda. 

Det efter man vände den fjärde matchen från underläge 0-2 till seger 3-2 hemma på Hovet. 

Både Jacob Josefsson och Niclas Bergfors gjorde sina första slutspelsmål. 

– Det är extremt skönt. Går inte att sätta ord på det. Ett slutsålt Hovet och det är alltid en stor ära att få lira inför Djurgårdsfansen, säger Niclas Bergfors i C More. 

Frölunda ledde med 2-1 i matcher inför lördagens fjärde möte i SM-finalserien mellan Djurgården-Frölunda. 

Djurgården skulle alltså jaga en kvittering i serien – och det lyckades man med efter en vändning. 

För det var Frölunda som startade bäst. Max Friberg skulle nämligen ge göteborgarna ledningen med 1-0 i boxplay i den första perioden. Simon Hjalmarsson skulle utöka ledningen till 2-0 i den andra perioden efter att Dick Axelsson tagit en onödig utvisning. 

Djurgården vände och vann 

Men efter 2-0-målet skulle Djurgården vända och vinna matchen. 

Reduceringsmålet till 2-1 kom via efter en omdiskuterad straff som Mattias Guter tog hand om och satte dit med minsta möjliga marginal. 

Sedan skulle två herrar som har haft svårt med målskyttet under slutspelet presentera sig. 

Kvitteringsmålet stod Jacob Josefsson för när han styrde in 2-2. Och 3-2 skulle också komma. Niclas Bergfors nätade för stockholmarna och därmed hade både Josefsson och Bergfors noterats för sina första slutspelsmål. 

Stökigt i slutet 

Under Frölundas jakt på kvittering i slutminuterna var det stökigt från båda lagens håll. Bortalaget försökte trycka på för en kvittering men tog en utvisning i slutet som inte hjälpte dem på traven. 

Djurgården lyckades hålla undan och kvitterade alltså finalserien till 2-2 i matcher.

Segerskytten Niclas Bergfors var nöjd efter matchen. 

– Det är extremt skönt. Går inte att sätta ord på det. Ett slutsålt Hovet och det är alltid en stor ära att få lira inför Djurgårdsfansen, säger han i C More. 

Bergfors var däremot inte speciellt intresserad av att diskutera straffen.

– Det är alltid domarsnack, efter varje match. Jag är trött på det. De har haft beslut med sig och vi har haft med oss. Besluten är 50/50 där ute och det är absolut inte det som avgör den här matchen, säger han.

”Jag tycker vi är klart bättre än Djurgården”

Frölundas tränare Roger Rönnberg var minst sagt besviken efter matchen och fick frågan i C More om vad som avgjorde matchen. 

Hans svar: 

– Det är straffen. Eller att man blåser den. Det är ingenting annat som avgör den här matchen. Jag tycker vi är klart bättre än Djurgården fram till den situationen. Så det är ingenting annat. Det är en grej, säger en besviken Roger Rönnberg i C More.  

Axel Jonsson-Fjällby som fixade straffen kommenterade situationen efter matchen.

– Det enda jag kan säga är att jag tror jag hade varit fri om jag inte hade blivit neddragen. Backarna hade inte någon annan utväg och jag hade högre fart, säger han.

Frölundabacken Jacob Moverare:

– De får en straff och gör mål på den. De har grymt stöd här måste man vara ärlig och säga. De får momentum av det och vi håller lite hårdare i klubban, säger han.

Vad säger du om straffen?

– Jag vet inte, jag tycker han är på rödlinjen när de dömer straff. Men jag vet inte, kan inte regelboken så bra. Om domaren dömer straff så är det väl straff, säger han.

Joel Lundqvist om straffsituationen: 

– Jag tyckte vi spelade bra. Kändes stabilt. Sedan blir det straffsituationen. Den är i gränslandet. Kanske är straff, kanske inte. De får luft av den och gör tvåan sen.

Lundqvist berättar vilken förklaring han fick av domaren efter straffsituationen. 

– Han sa att det var en uppsluppen puck som han kan vara först på och då ska det vara straff. Och han är ju oftast först på allt. Det hade ju kunnat bli en icing och ändå kunnat vara straff tydligen. Det vänder lite när straffen lite turligt går in, säger han.