Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fansens ilska: ”Jag firar inte ens målen”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

HRADEC KRALOVE/STOCKHOLM. Ett hundratal Frölunda-supportrar hade rest till Champions League-finalen i Tjeckien. 

Då placerade arrangören en sponsorbil framför klacken som skymde isen. 

– Det är så jävla tråkigt, jag firar inte ens målen, säger en supporter till GT.

Frölunda har möjlighet att ta hem en tredje raka CHL-titel när de under tisdagen ställs mot tjeckiska Mountfield i Hradec Kralove. Ett hundratal fans till den svenska klubben fanns på plats i arenan – och fick följa en dramatisk start på matchen där Frölunda vände ett 0-1-underläge till 3-1 i den första perioden. 

Det vill säga, de fans som inte stod i klacken fick se det. En stor del av de supportrar som stod i klacken fick i stället stirra rätt in i en sponsorbil som arrangören placerat framför läktaren. 

De svenska fansen reagerade starkt över den oväntade utsikten och framförde klagomål till arrangören på plats. 

– VI har betalat massa pengar för att komma hit, det är inte så jävla skoj att få det här. Man ser ju inte ens halva isen, säger en Frölunda-supporter till GT. 

”Firar inte ens målen”

– Hade det varit en gruppmatch kanske det hade varit okej, men nu snackar vi ändå om en final. Och deras ursäkt är att de inte trodde att vi skulle komma så många. Då skulle de lika gärna kunna ställa bilen här mitt på klacksektionen. Det är riktigt tråkigt, CHL måste ta ett ansvar.

– Det är så jävla tråkigt, jag firar inte ens målen. Visst, vinner vi kanske det är lite karma, men ändå ingen tröst.

Bilen började flyttas under den andra perioden.

Frölunda vann till sist finalen mot Mountfield med 3–1, och bärgade sin fjärde titel i CHL.

– Det är helt fantastiskt, vilken resa det här har varit. Det är sjukt när man tänker på det, den här säsongen i CHL... Vilken resa det har varit! Nu njuter man, säger Lundqvist.