Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Få allt om Frölunda – skaffa Premium i dag

Frölundas lagkapten Joel Lundqvist.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Frölundasupportrar.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Max Friberg är en av nyckelspelarna i Frölunda.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES

Frölunda storsatsar inför SHL-säsongen.

Vill du ha den bästa och närmaste bevakningen av klubben?

Då ska du skaffa GT:s Premiumtjänst redan i dag – och få reportage, nyheter, analyser, krönikor och intervjuer från laget i ditt hjärta.

I år lanserar vi dessutom en expertpanel med tre profiler som kommer att tycka till om Frölunda.

Frölundasupportrar.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Frölunda är revanschsuget efter en tuff fjolårssäsong.

Med nyförvärv som hemvändande poängkungen Ryan Lasch, Växjös guldhjälte Christian Folin och den tjeckiske forwardsstjärnan Michael Spacek vill klubben återta titeln som Sveriges bästa ishockeylag.

Samtidigt sjösätter GT en nysatsning på Frölunda-bevakningen.

Du som har Premium kommer att få analyser och kommentarer från matcherna, stora intervjuer, de senaste nyheterna, reportage och fördjupningar inifrån klubben, åsikter och krönikor om klubben och laget. En närmare bevakning än någonsin förut!

Ryan Lasch (till höger) är tillbaka i Frölunda.
Foto: VEDRAN GALIJAS / IMAGO IMAGES
GT:s reporter och krönikör Stefan Nilsson.
Foto: HENRIK JANSSON

”Längtar efter ett fullsatt Scandinavium”

I veckan släpper vi även en hel bilaga om Frölunda inför SHL-premiären. Bilagan hittar du i GT:s papperstidning på torsdag. 

Stefan Nilsson, 63, som har jobbat på GT sedan 1974 och som tidigare i sin journalistkarriär har punktmarkerat Frölunda, kommer under kommande säsong att följa laget på nära håll.

– Det ska bli kul att följa Frölundas kamp tillbaka mot svensktoppen efter två tunga sjundeplatser i serien. Givetvis längtar jag också efter att återigen få se den klassiska siffran 12 044 på jumbotronen i Scandinavium, säger han och fortsätter:

– Min ambition är också att hitta Frölunda-historierna vid sidan av det stora mediebruset. Att berätta något som du bara hittar på GT.se eller i vår papperstidning.

Ny expertpanel med Frölundaprofiler

Skaffar du Premium kan du även ta del av allt material från Expressen där SHL hårdbevakas av skribenter som Johan Svensson, Johanna Dahlén, Adam Johansson och Sanny Lindström.

Från och med den här säsongen lanserar GT dessutom en expertpanel som kommer att tycka till om Frölunda en gång i veckan. 

I panelen ingår tre välkända profiler: 

Anders Broström.
Foto: HENRIK JANSSON
Anders Broström.
Foto: BILDBYRÅN

Anders Broström, 68: En av Frölundas största spelare genom tiderna. Den Ronnebyfödde backen spelade i Frölunda under 70- och 80-talet och vann under fem av sina åtta säsonger elitseriens busliga. Han var älskad för sin uppoffrande spelstil och sitt hårda skott. ”Bros” har hyllats vid flera olika ceremonier, men aldrig fått sin tröja upphissad i Scandinaviums tak – vilket har mött kritik från supporterhåll genom åren.


Anton Axelsson efter SM-guldet 2016.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Christoffer Persson, Anton Axelsson och Joel Lundqvist i slutspelet 2016.
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Frölundas supportrar hyllar Anton Axelsson 2016.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Anton Axelsson, 35: Före detta Frölundaspelare med 483 SHL-matcher, ett SM-guld och en Champions Hockey League-titel på meritlistan. Anton, som även är bror till den förre NHL-spelaren Per-Johan ”Pebben” Axelsson, valde att lägga skridskorna på hyllan efter SM-guldet med Frölunda 2016. Kungälvssonen blev under sin tid i Frölunda en stor profil.


Niclas Norlindh.

Niclas Norlindh, 31: Frölundasupporter och tidigare GT-medarbetare som driver podcasten Släpp Sargen tillsammans med hockeyproffset och före detta Frölunda-spelaren Robin Figren. Niclas, som även är känd från humorprogrammet ”Den som skrattar förlorar”, följer Frölunda noggrant och är inte rädd för att vädra sina åsikter på Twitter.


Skaffa Premium direkt här!Se även