Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”En lång bussresa där vi får gnissla tänder”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Förlust 0–4 mot Leksand i måndags.

Förlust 1–7 mot Brynäs ett par dagar senare.

Spelet på bortaplan har inte varit Frölundas melodi den senaste tiden.

– Vi får en jävligt olycklig start här som sätter nivån, säger Joel Lundqvist. 

Det blev platt fall för Frölunda i Gävle.

7–1 skrevs segersiffrorna till för Brynäs, som kom till matchen med ett sargat självförtroende och sex raka förluster i bagaget.

– Det började direkt, vi får en jävligt olycklig start som sätter nivån. Vi lyckas jobba oss tillbaka därefter. Men Brynäs är vassa i sitt kontringsspel samtidigt som vi slarvar i hemgången. Sen självklart boxplayspelet, där har vi varit sylvassa men lyckas inte alls på samma sätt i dag, säger Joel Lundqvist om förlusten.

Redan efter sex sekunder tog Brynäs ledningen, vilket är det näst snabbaste målet i SHL på 00-talet. Lundqvist vann tekningen, men Stefan Elliott sjabblade med pucken och det utnyttjade Anton Rödin som bombade in pucken.

Mardrömsstarten: ”Vill ta om hela förloppet”

– När det händer så känner man bara.... Man vill ta om hela förloppet. Vi vinner en tekning, det blir en studs och han kommer fri. Det är extremt olyckligt, säger kaptenen.

Ytterligare en förlust på bortaplan samtidigt som ni är obesegrade hemma. Vad är anledningen att det skiljer så?

– Jag har inte gjort någon djupare analys på det där. Om man tar Leksandsmatchen så tyckte jag att vi saknade energi, vi hade inte trycket i spelet. Det tyckte jag att vi hade i dag, men det gäller att vara skarp i spelet också. Brynäs har många skickliga spelare och de utnyttjar direkt när vi går fel, säger han.

Lundqvist: ”Det är oerhört frustrerande”

Trots förlusten så är Frölunda allt jämt kvar i topp i den förvisso oerhört haltande SHL-tabellen, där göteborgarna spelat fem matcher fler än tvåan Rögle.

– Nu blir det en lång härlig bussresa hem där vi får sitta och gnissla tänder. Det är oerhört frustrerande att åka på en sådan här förlust, speciellt med Leksandsmatchen färskt i minnet. Men det är så oerhört tajt i den här ligan. Även om vi leder tabellen, kommer vi inte upp i nivå blir det så här, säger Lundqvist.