Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

En dag efter skadan: Lasch tillbaka på isen

Ryan Lasch.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Ryan Lasch var under tisdagen tillbaka i träning med Frölunda.Foto: OSKAR LINDWALL

GÖTEBORG. Här är bilden som får Frölunda att dra en lättnadens suck.

Ryan Lasch, 31 – som skadade sig på träningen i går – var redan i dag tillbaka på isen. Frölundastjärnan tränade för fullt med laget trots de oroande rapporterna från måndagen.

– Det är ingen fara, meddelar Frölundas tränare Roger Rönnberg.

Ryan Lasch.Foto: Tommy Holl /IBL

Ryan Lasch är en av Frölundas absolut viktigaste spelare.

Därför var det sannolikt en och annan Frölundasupporter som blev orolig av rapporterna från lagets träning i går: Lasch haltade av isen.

Enligt Henrik Leman, som driver sajten rakapuckar.com, såg det ut att vara knäet som spökade. Lasch fastnade med ena skridskon i isen och hade rejält ont.

– Såg inte bra ut, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg till rakapuckar.com.

 

Tillbaka i träning

Lasch undersöktes under gårdagen.

Redan i dag var han tillbaka på isen och gick för fullt när Frölunda tränade. Det torde innebära att läget inte är så allvarligt med den amerikanske poängmakaren som först befarades.

– Det som hände i går var att han landade lite otäckt på sitt knä. Han har en gammal mindre skada som ligger där och det gör väldigt ont när man landar på det. Men det är ingen fara, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg. 

I lördagens match mot Mora åkte Frölundaforwarden Mats Rosseli Olsen på en smäll och tvingades kliva av isen. Rosseli Olsen saknades såväl på gårdagens som på dagens träning och det är oklart hur länge han blir borta.

– Han är på gränsen till att kunna träna. Vi var kloka i dag och såg till att han inte gjorde det, säger Rönnberg.

https://twitter.com/OLindwall/status/1044512545120428033

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Frölunda – direkt i Messenger

Landade prestigevärvning

Sedan tidigare har Frölunda Filip Westerlund på skadelistan. 

Jesper Emanuelsson är däremot tillbaka från sin axelskada.

– Jättekul! ”Jeppe” har kört jättebra både på gymmet och på isen själv. Nu ska vi kolla av hur första ispasset var för honom. Jag tyckte att han såg bra ut.

Frölunda presenterade under måndagen en prestigevärvning: 20-årige backen Jacob Moverare från NHL-klubben Los Angeles Kings.

– Vi får se vilket skick han kommer in med. Men han har ju spelat matcher och är i gång och tränar. Det är ju inte Adam Pardy vi får in utan lite bättre shape, säger Rönnberg

 

Frölunda möter Rögle på bortaplan på torsdag.