Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter fräna kritiken – nu får fansen ta fram nya loggan

Frölundasupportrar.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Frölundaspelare med den karakteristiska indianen på bröstet.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Frölundas beslut att skrota indianen har rört upp känslor i supporterled.

Nu uppmanar SHL-klubben fansen att vara med och utforma den nya loggan.

”Frölunda erbjuder alla som har en idé eller tanke om hur en ny logotyp skall se ut att skicka in ett förslag och vara med att ta fram världens bästa logotyp på världens kortaste tid”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Till nästa säsong har Frölunda beslutat att skrota indianen.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Frölunda har bestämt sig för att byta ut sin symbol – indianen med grön, vit, svart och röd fjäderskrud – som blivit starkt förknippad med klubben.

– Det här beslutet som styrelsen har tagit är nog ett av de svåraste beslut som vi har tagit någonsin. Det är både känslor, ekonomi och annat inblandat. Vi i Frölunda har alltid föreningens bästa för ögonen och det är vår uppgift att alltid ha det, sa Frölundas ordförande Mats Grauers till GT i mitten av september.

Men beslutet föll inte i god jord hos alla. Bland annat såg Frölundas supporterförening Goa Gubbar rött.

– Jag tycker att Frölunda skjuter sig själva i foten nu. Jag tycker att det är löjligt, sa supporterklubbens ordförande Marco Vieira.

Av ekonomiska och praktiska skäl spelar Frölunda dock med indianen på bröstet den här säsongen och bytet sker först till säsongen 2021/22. 

Frölundasupportrar.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Låt fantasin flöda”

Nu får supportrar vara med och ta fram det nya klubbmärket. Frölunda uppmanar sina fans att skicka in förslag på hur det nya emblemet ska se ut.

”Alla förslag är välkomna och kommer att ingå i urvalsprocessen, det kan Frölunda HC lova. Om det sedan blir ett av de inskickade förslagen eller något annat som blir föreningens nya symbol det får framtiden utvisa”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Förslagslådan är öppen från i dag och till och med onsdag 4 november.

Föreningens namn kommer däremot fortsatt att vara Frölunda HC.

”Dörren är öppen, låt fantasin flöda och var med att ta fram världens bästa symbol på världens kortaste tid. Och glöm inte att föreningen heter Frölunda Hockey Club och inget annat.”

https://twitter.com/frolunda_hc/status/1318164709980463104?s=20

TV: Frölunda-basen om beslutet

Frölundas ordförande Mats Grauers om beslutet att skrota indianen.