Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅNFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
 Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Jättebråket: "Mer eller mindre krig"

Publicerad
Uppdaterad

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Stort kaos utbröt precis efter den andra periodens slutsignal i matchen mellan Frölunda och Djurgården.

Stora delar av lagen åkte ut på isen – när Matt Donovan och Mikael Ahlén fajtades rejält.

De båda stjärnorna fick matchstraff efter bråket.

– Det var heta känslor, mer eller mindre krig, säger Sebastian Stålberg.

Patrik Lundh hade precis gett Djurgården ledningen med 2-1, och slutsignalen ljöd efter den andra perioden.

Då uppstod stort kaos i Scandinavium.

Det hela såg ut att starta när Sebastian Stålberg slog till målskytten Lundh i magen, och därefter började fler spelare bråka med varandra.

Båda lagen åkte ut på isen, och det bildades en ring runt Frölundas Matt Donovan och Djurgårdens Mikael Ahlén som svingade rejält mot varandra.

"Det är mer eller mindre krig"

De båda slagskämparna fick matchstraff efter bråket, och ytterligare åtta utvisningsminuter delades ut till andra inblandade spelare.

– Det var heta känslor, mer eller mindre krig, säger Sebastian Stålberg – som menar att bråket utbröt efter en tackling på Frölundas Ryan Lasch.

– De gör en onödig tackling med en sekund kvar. Det var bara för att han såg att det var Ryan. Då står vi upp, man gör inte så mot honom efter en slutsignal, säger Stålberg.

Patrik Lundh köper dock inte den förklaringen.

– Det får stå för dem, det är inget som vi har snackat om.

Ridderwall hjälte på straffar

Frölunda kvitterade direkt när den sista perioden startade.

Ryan Lasch och Marcus Högström såg till att ställningen var 3-3 efter full tid – och matchen gick till förlängning.

Till slut vann Djurgården med 4-3 efter straffar. Calle Ridderwall blev stor matchhjälte, när han gjorde straffläggningens enda mål.

Relaterade ämnen
Oskar Lindwall
Oskar Lindwall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag