Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömmål av talangen: ”Är enormt skickligt”

Lucas Raymond slog till med ett drömmål mot HV71.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Frölunda vann premiären med 3-0.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Det blev den perfekta starten. 

Frölunda vann nämligen SHL-premiären med klara 3–0 mot HV71 – efter drömmål av supertalangen Lucas Raymond, 18. 

– Jag försökte sikta på första krysset och den här gången gick den in, säger Raymond. 

Hockeyn var tillbaka på Scandinavium när Frölunda tog sig an HV71. 

Hemmalaget tog en tidig ledning när Patrik Carlsson prickade in 1–0 efter åtta minuters spel. Och med 50 minuter kvar av den första perioden kom Linus Nässén fri. Backen gjorde inga misstag och 2–0 var ett faktum. 

”Är så läckert”

I den andra perioden fortsatte Frölunda sin dominans och utökade till 3–0. Lucas Raymond fick pucken och drog i väg ett skott som satt vackert i det vänstra krysset. Ett riktigt drömmål av 18-åringen. 

– Gud så läckert. Det är enormt skickligt. Det ska bli spännande att följa honom under hösten, säger Sanny Lindström i TV4. 

Lucas Raymond själv var desto mer försiktig med superlativen. 

– Det var skönt att den gick in. Jag tycker att det är väldigt bra screenat av (Jan) Mursak där framför kassen också. Jag försökte sikta på första krysset och den här gången gick den in, säger han. 

Tredje perioden var en chansfattig sådan och slutade mållöst. Därmed tog Frölunda första segern för i år – och fick dessutom hålla nollan. 

”Kunde inte blivit mycket bättre”

Lucas Raymond hade en del problem under förra säsongen och fick inte riktigt målskyttet att lossna. Totalt noterades han för fyra mål på 33 matcher. 

Han känner till pressen han har på sig i år, men berörs inte värst mycket av den. 

– Nä, det gör jag väl inte. Mina förväntningar kommer främst från mig själv, därför känner jag inte så mycket press. Jag vill spela bra i år, utvecklas och ta kliv. Bli en producerande forward. Det många detaljer i spelet som jag vill utveckla, säger Raymond. 

Hur viktigt var det för dig att spräcka målnollan direkt i första matchen?

– Självklart är det alltid kul att göra mål, men det finns fortfarande mycket att bygga på. Det var en bra start. Sen är det vinsten som räknas, att vi tar oss härifrån med tre poäng.

Var det här den perfekta starten på säsongen?

– Det kunde inte blivit mycket bättre, vi gör en grymt bra insats över tre perioder. En grym start. 

Tränaren Roger Rönnberg berömmer sin stortalang: 

– Han blir bättre hela tiden i sin roll och börjar se mer avslappnad ut. Han är fantastisk på träning, även om ni tyvärr inte får se det. Han tar steg hela tiden. 

 

Se samtliga SHL-matcher exklusivt på C More - hela säsongen