Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Frölunda tappade ledning - föll mot Djurgården

Rhett Rhaksani gjorde 2-1 målet för sitt Djurgården mot Frölunda.
Foto: FREDRIK PERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Christian Folin och Mats Roselli Olsen deppar under matchen mot Djurgården.
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Det blev Djurgården som fick jubla efter matchen mot Frölunda under lördagseftermiddagen. Två snabba mål i den andra perioden samt storspel från Alexander Salak säkrade segern.

Det var gästerna från Göteborg som inledde starkast och skulle ta ledningen tre minuter in i matchen.

Nyförvärvet Radan Lenc snappade upp en retur och tryckte in 1-0 för Frölunda, hans första mål för klubben. 

Ludvig Rensfelt fick strax därefter ett jätteläge att kvittera, men Matt Tomkins i Frölundas mål stod för en högkvalitativ räddning. 

Men det var Frölunda som kom till de hetaste chanserna. Bland annat var Andreas Borgman nära att utöka till 2-0. Hans skott gick dock i stolpen.

William Eklund ut skadad

Precis i inledningen av den andra perioden fick Djurgårdens William Eklund en tuff tackling av Andreas Borgman. Det resulterade i en utvisning för Frölunda-spelaren och inget mer spel för Eklund som gick rakt ut till omklädningsrummet.

Djurgården utnyttjade det numerära överläget och Éric Gélinas hittade rätt bakom Matt Tomkins och kvitterade för sitt Djurgården, 52 sekunder in i den andra perioden.

Tre minuter efter 1-1 målet fullbordades vändningen. Rhett Rakhshani höll sig då framme och gav hemmalaget ledningen med 2-1. 

Efter målet var det fortsatt Djurgården som var starkast och de var nära att utöka ledningen ett antal gånger.

Frölunda däremot hade svårt att komma till några vassa chanser. 2-1 resultatet stod sig därför in till periodpausen.

Storspel av Alexander Salak

Frölunda spelade upp sig direkt i den tredje perioden och tryckte på för en kvittering. Alexander Salak var med bra och stod för ett par vassa räddningar för sitt Djurgården.

Hemmalagets målvakt fortsatte att storspela när Frölunda tryckte på allt mer. Men de fick inte hål på Alexander Salak som räddade sitt Djurgården flera gånger om.

Istället säkrade Djurgården vinsten då Filip Cederqvist gjorde 3-1 i tom kasse med 19 sekunder kvar att spela.

Mer mål blev det därför inte och Djurgården tog tre mycket viktiga poäng i botten medan Frölunda tappade viktiga poäng i toppstriden.