Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det vore lätt att lägga allting på mig själv nu”

Johan Mattsson. Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Tre insläppta mål på 61 sekunder.

Då blev Frölundas målvakt Johan Mattsson utbytt mot Timrå.

Och efteråt var han rejält besviken.

– Det vore lätt att lägga allting på mig själv nu, säger han efter 4–5-förlusten.

Ljumskproblem och utkonkurrerad.

Inför matchen mot Timrå hade Johan Mattsson bara fått förtroende i en av Frölundas nio senaste matcher i SHL.

Men nu fick han chansen igen – och det blev en mardröm.

Frölunda föll med 4–5 efter en mardrömsminut i tredje perioden.

– Det vore lätt att lägga allting på mig själv nu,  men det kan man inte göra. Det är något annat som spökar, säger han efteråt.

Mattsson såg precis som Frölunda i stort ut att gå mot en fin kväll. I andra perioden svarade han för ett antal storräddningar, och laget gick till periodvila i 3–2-ledning.

”Spelar lite skitnödigt”

– Jag tycker att jag gör en bra match i två perioder. Men sen börjar det med en öppen kasse i tredje och sen snurrar hjulet i gång. Det är svårt att sätta fingret på det, men vi spelar lite skitnödigt, säger Mattsson.

Innan han utvecklar:

– Skillnaden mellan andra och tredje är att jag räddar puckarna. Mentalt är det ingen skillnad alls. Ibland kan man ha vissa matcher där man är orolig och tillbakadragen. Det kände jag inte i dag. De gjorde mål på sina chanser, det ska inte behöva hända, säger han.

Blev utbytt: ”Förstår varför – men det suger”

Efter att ha släppt in Vilmos Gallos 5–4-mål sex minuter in på tredje perioden, vilket var gästernas tredje på en minut, blev Mattsson utbytt.

– Jag förstår varför de gör det. Jag pratade med ”Kribba” (Kristoffer Martin, målvaktstränare) nu efteråt. Det är inga konstigheter. Vi behövde en väckarklocka. Men det suger att bli utbytt. Vissa gånger kan man vara riktigt besviken på sin insats, i dag är det hela laget egentligen, säger han.

Kaptenen: ”Är jävligt störande”

Frölundas kapten Joel Lundqvist var också han rejält irriterad efter slutsignal.

– Klart man är förbannade att vi sätter oss i den här situationen. Vi har matchen tycker jag. Målen de gör är för lätta, för mycket misstag. Vi är inte skarpa nog, säger han.

– Vi har haft några sådana här matcher där vi slarvar bort det på olika sätt.  Klart att det är jävligt störande. Man är så jävla förbannad. Det är svårt att analysera nu, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!