Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det tror jag absolut – men inte från mig”

Roger Rönnberg.Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Oskarshamn förlorade med 0–12 (!) mot Färjestad senast.Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Nykomlingen Oskarshamn åkte på en ordentlig stjärnsmäll mot Färjestad i förra omgången när man föll med förkrossande 0–12.

Nu ställs laget mot Frölunda.

– Är det någon gång vi kommer att möta ett lag som är påslaget och jobbar hårt – då är det fan i morgon, säger Roger Rönnberg.

Efter fem raka segrar tog Frölundas segersvit slut i SHL när man föll hemma mot Rögle med 1–2 i lördags.

Revansch fick man i CHL tre dagar senare när Cardiff Devils besegrades med hela 9–2, och spelarna hade mycket positivt att ta med sig.

– Jag tror att det är bra för spelarna att bygga en tro. Många av målen vi gjorde mot Cardiff kom på ett sätt som vi systematiskt jobbar för, så jag tror att det var viktigt, säger Roger Rönnberg om den offensiva islossningen.

”Räknar med att de är oerhört taggade”

Det går att jämföra med motståndarna Oskarhamn, som kommer från det motsatta.

12–0 (!) blev slutresultatet när de mötte Färjestad i Karlstad.

– Vi räknar med att de kommer att vara oerhört taggade. Nu har de fått träna ihop ett tag och så kommer regerande mästarna på besök. Är det någon gång vi kommer att möta ett lag som är påslaget och jobbar hårt – då är det fan i morgon. Det här blir en jättetuff utmaning, säger Rönnberg.

Det finns inte risk för underskattning när man möter en nykomling som förlorat så stort precis?

– Det tror jag absolut att det finns, men inte från mig, svarar Frölundas tränare.

Hur gör du för att ingen spelare heller ska ha den känslan?

– Vi jobbar på som vanligt. Vi har en lång bussresa framför oss och i morgon har vi en matchdag som är fylld med rutiner för att göra killarna redo. Det kommer inte att skilja sig mot hur vi gjorde i går (inför Cardiff) till exempel, säger han.

Frölunda ligger för närvarande på en andraplats i tabellen. Oskarshamn är tia.