Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det sämsta i år – bara att glömma”

Simon Hjalmarsson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN

GÖTEBORG. Frölunda är ett erkänt starkt hemmalag och radade upp segrar i Scandinavium i början av säsongen.

Men den här veckan har det blivit två förluster, mot Linköping och Leksand.

– Första tio av andra perioden är det sämsta vi har presterat i år – det är bara att glömma, säger Simon Hjalmarsson.

Det var en svängig match som utspelade sig mellan Frölunda och Leksand, där gästerna hela tiden satt i förarsätet målmässigt.

Trots att hemmalaget var nära en stark upphämtning i slutet så räckte det inte till några poäng.

– Stora delar av andra perioden var vi inte med över huvudtaget, varken fem mot fem eller fem mot fyra. Vi står och tittar på och väntar på att någon annan skulle göra det, säger Simon Hjalmarsson och fortsätter:

 – Sen var det stundtals ganska bra i tredje, det är fler som vill ta initiativ med pucken. Johan (Sundström) gör det grymt bra vid mitt mål till exempel. Samma med Grönlund i sista. Det var mer sånt vi behövde hela matchen. Första tio i andra är det sämsta vi presterat i år, det är bara att glömma. Jag vet inte vad som hände där.

Har problem – men saknar inte Ryan Lasch

Ett stort problem som Frölunda hade den här matchen, vilket man också haft tidigare, var powerplay-spelet. Patrik Carlsson lyckades visserligen göra ett mål i spelformen, men annars var det för omständigt.

Men att man saknar Ryan Lasch, det vill Simon Hjalmarsson inte säga.

– Nej... Men det är klart, det har inte varit superbra i år, men det finns skicklighet absolut. Det gäller bara att någon vill, det är den svåraste grejen. Ryan ville alltid göra något och man fick rätta sig efter honom. I år är det mer utspritt och är det ingen som vill ta tag i det blir det som i dag.

”Sakna självförtroende bör vi inte göra”

I och med att Växjö vann sin match mot Luleå innebär det att Frölunda nu sjunkit till en tredjeplats i tabellen. 

– Vi ligger toppen av tabellen, sakna självförtroende bör vi inte göra. Jag vet inte hur många gånger jag stått här ute och sagt att vissa matcher fungerar det inte. Det var samma mot Linköping senast, skallarna och benen räckte inte till. Jag tror inte att det handlar om vilja, vi är ett hårt arbetande lag. Men ibland klickar det inte och då ser det inte så bra ut.