Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kommer jag få höra på Ica i morgon”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Frölunda besegrade Örebro med 3–1 och tog sin sjunde raka hemmaseger.

Men det var inte helt välförtjänt, medger Roger Rönnberg.

– Det är tur att hockey inte är rättvist, det känner jag i dag när jag sitter på andra sidan, säger han.

Frölunda trivs onekligen bra hemma i Scandinavium och står allt jämt utan någon förlust den här säsongen.

Med torsdagens 3–1-seger mot Örebro satt hårt inne.

– Om jag ska rangordna perioderna så är det två ronder till Örebro. Det är tur att hockey inte är rättvist, det känner jag i dag när jag sitter på andra sidan, säger Roger Rönnberg på presskonferensen efteråt.

Framför allt var det defensiven som banade vägen för göteborgarna – och Niklas Rubins storspel i målet.

”Det kommer jag att få höra på Ica i morgon”

– Det är en match vi vinner i boxplay, vårt försvarsspel med en jättebra målvakt. Vi har en bra period i andra perioden som vi inte tar betalt för. Vi blir väldigt runda, vi har två chanser på 20 minuter trots 60-70 procent i zontiden.

Ett problem som Roger Rönnberg menar att han nu kommer att få höra av en gammal bekant i mataffären.

– Det är lite gamla synder, och det kommer jag att få höra i morgon när jag är på Ica. Jag har en man som jag brukar stöta ihop med vid grönsakerna där, han säger alltid samma sak: ”Dom är ju bara i hörnen gubbarna, tala om att målet är i mitten”, brukar han säga. Och det får vi jobba med nu under brejket.

Hyllar trion: ”Ser väldigt stark ut”

Frölundas tränare ville framför allt hylla ett par spelare efter segern.

– Rubin är bra. Theodor Lennström gör sin bästa match i Frölunda. Sen gillar jag Sundström i dag, han ser väldigt stark och företagsam ut. Dom övriga ställer upp och jobbar hårt utan puck. Det är vad som gör att vi kan vinna en sådan här match. Annars hade det nog lutat över till Örebro, säger Rönnberg.

Örebros tränare Niklas Eriksson kommenterar förlusten:

– Vi hade bestämt oss att vi skulle komma hit och ge Frölunda en match. Vi gör en bra prestation men når inte fram. Frölunda är svårspelade, starka och ställer frågor till motståndarna . Vi har ett bra omställningsspel och skapar tillräckligt med chanser för att få med oss oavgjort, det hade varit mer rättvist, säger han.