Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det kanske är så? – har jag inte tänkt på”

Viktor Ekbom.
Foto: DENNIS YLIKANGAS / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Anders Grönlund, 30, satte sitt första SHL-mål innan landslagsuppehållet.

Nu är Viktor Ekbom, 29, ensam kvar i Frölunda om att jaga första fullträffen.

– Det var länge sedan jag gick med en nolla i den kolumnen så det får jag fixa till, säger han.

Frölunda har landat i vardagen igen efter CHL-titeln i förra veckan.

Viktor Ekbom ser tillbaka på det som inträffade i Scandinavium i tisdags – finalsegern mot Red Bull München – som något av det största han upplevt under sin hockeykarriär.

– Det är något man har drömt om sedan man började spela hockey, att vinna någonting i ett lag. Det har jag aldrig gjort tidigare så det kändes extra stort, säger han.

”Svårt att sätta ord på känslorna”

Det var känslosamt för dig?

– Det är klart, och det är svårt att förbereda sig på det också. Det är faktiskt svårt att sätta ord på känslorna, men fantastiskt kul att uppnå det. Många spelar hela karriärer utan att ens uppleva en final, så det är få förunnat och något jag är oerhört stolt över idag och kommer att vara stolt över den dagen jag lägger skridskorna på hyllan, säger han.

Viktor Ekbom och Anders Grönlund med CHL-pokalen.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Växjös stjärnvärvningar: ”Var bara en tidsfråga”

Efter att ha ägnat slutet av förra veckan åt hårda träningspass ser Ekbom och Frölunda nu fram emot att återgå till SHL igen.

Med 13 matcher kvar av grundserien ligger man för närvarande på en femteplats i tabellen.

Och näst på tur väntar nu match mot Växjö – som nyligen förstärkt laget med stjärnorna Nichlas Hardt och Kris Versteeg.

– Alltid tufft att möta Växjö. Det kändes bara som det var en tidsfråga innan det skulle smälla till med nyförvärv där, det gör det ju varje år. Men det blir kul, det ger bara en extra krydda till matchen. Överlag har vi haft tajta och roliga matcher mot dem i år, säger Ekbom.

I och med att Anders Grönlund gjorde mål mot HV 71 innan landslagsuppehållet innebär det att 29-åringen från Falköping nu är ensam i Frölunda, av de som spelat hela säsongen, att fortfarande stå på noll i målkolumnen.

Om måltorkan: ”Får jag fixa till”

– Det kanske är så? Det har jag faktiskt inte tänkt på. Det börjar väl bli dags här, säger han med ett leende.

Och fortsätter:

– Jag kan väl inte säga att jag varit nära... Eller jo, nära har jag faktiskt varit några gånger. Det kommer nog snart. Förra året gjorde jag ju fyra, och det var länge sedan jag gick med en nolla i den kolumnen så det får jag fixa till. Jag har ju 13 matcher på mig.

Det är inget som stör dig?

– Nej, det är inget jag funderar på så, det är ju inte direkt min största syssla på planen även om jag gör allt för att hjälpa laget. Men det är klart att det hade varit jättekul att göra ett mål.