Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det här var inte acceptabelt”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Leksand drog på sig utvisning efter utvisning, men Frölunda lyckades inte få pucken i mål.

Ändå var det till slut med en man mer på isen som Frölunda lyckades avgöra till 5–4 en och en halv minut före slutsignalen.

– Med tanke på hur det såg är det ironiskt att det ändå var i powerplay vi avgjorde, säger segerskytten Simon Hjalmarsson.

När Frölunda och Leksand möttes i den första matchen i träningsturneringen Strömstads Hockey Classic handlade det mest om utvisningar.

Framförallt på Leksands spelare.

Redan i början av matchen fick Frölunda flera lägen med en man mer. Efter ungefär halva perioden fick Göteborgs-laget det första av tre fem mot tre-lägen i matchen.

”Inget höjdarspel”

Frölundas tränare Roger Rönnberg tog timeout för att få ihop laget, men det hjälpte inte.

Det blev ingen ordning på spelet.

Istället var det Leksand som gjorde två mål på 16 sekunder när utvisningarna var över.

– Det var inget höjdarspel i pp, konstaterar Frölunda-veteranen Simon Hjalmarsson.

Lagkaptenen Joel Lundqvist, som brukar ingå i den första pp-formationen, vilade.

Ryan Lasch saknas

Men från förra säsongens framgångsrika powerplayuppställning var det framförallt en man som saknades: passningsgeniet Ryan Lasch, som lämnade Frölunda inför den här säsongen.

Förra säsongen gjorde amerikanen tolv mål och 36 assist på de 48 matcher han spelade. Fem av de målen och 22 målgivande passningar kom när Frölunda hade minst en man mer.

Hur mycket kommer Lasch att saknas hos 2019 års svenska mästare?

– Det är klart att Lasch har haft den rollen i några säsonger och med honom var vi samspelta. Men oavsett vilka fem som är på isen ska vi vara bättre än vad vi visade i den här matchen. Det här var inte acceptabelt, säger Simon Hjalmarsson.

– Men det är många nya ansikten, det tar ett tag för pp-spelet att sätta sig.

”Alltid bra att vinna”

När Frölunda till slut vände och vann var det ändå i pp det avgjordes.

Med nio minuter kvar skickade Patrik Carlsson in 4–3, Frölundas första ledningsmål för kvällen, via ett motståndarben. Då hade Frölunda två man mer.

Och så Simon Hjalmarssons 5–4 när 1.37 återstod.

– Det är alltid bra att vinna, även på försäsongen. Men det viktigaste för oss är att få ihop så många bra minuter som möjligt, att vi jobbar hårt och blir det lag vi vill vara när serien drar i gång, säger segerskytten.