Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det går inte bara att knäppa med fingrarna”

Roger Rönnberg.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Samuel Fagemo och Frölunda är inne i säsongens tuffaste svacka.Foto: TOMMY HOLL / TT

Frölunda är inne i en djup formsvacka och har rasat i tabellen.

Med sju omgångar kvar i SHL är läget prekärt om man ska behålla en säker plats till kvartsfinalen.

– Vi är inte nära nog vår högstanivå och det är vi fullt medvetna om, säger Roger Rönnberg.

Tre raka förluster på bortaplan och oväntade bottennapp hemma i Scandinavium mot Linköping och Leksand.

Frölunda är just nu inne i säsongens tuffaste svacka, när slutspelet är knappt tre veckor bort.

Dagen efter 2–5-förlusten mot Leksand, som prestationsmässigt var ett fall framåt för Frölunda, så kommenterade Roger Rönnberg läget.

– Det var ett steg i rätt riktning i går men spelet är absolut inte bra nog. Vi är inte nära nog vår högstanivå och det är vi fullt medvetna om. Vi behöver vara ännu mer cyniska för att får bort de största misstagen, att vi öppnar upp oss och ger bort enkla mål. Det påverkar oss rätt hårt. Att spela i ett 0–2-underläge mot Leksand på hemmaplan är ett rätt tufft läge för killarna. Det är inte då man hittar självförtroende och flyt i spelet. Vi behöver vara mer cyniska i början av matcherna och lita på att vår offensiv kommer att hjälpa oss längre fram, säger han.

”Både vill, kan och behöver spela bättre”

Men problemet med inledningarna har ändå funnits där så gott som hela säsongen?

– Jag tycker så här: Varje säsong som vi har jobbat tillsammans har vi haft olika utmaningar. Och det är en av våra största utmaningar med årets lag. Det är vi fullt medvetna om och vi jobbar med det. Men bara för att man känner till en sak så är det inte bara att knäppa med fingrarna och tro att man ska få till det. Vi jobbar stenhårt varje dag och jag känner att spelarna är med på tåget, de är givetvis ruskigt självkritiska. Vi både vill, kan och behöver spela bättre.

Moverare ett frågetecken mot Linköping

Hur upplever du att moralen är i laget nu, i den här tuffa perioden?

– Moralen är bra. Jag tycker att killarna gick ihop inför matchen i går, jag kan inte klaga på inställningen. Det är lätt att man går dit, till viljan. Men det kan jag inte göra nu.

Förutom Rhett Rakhshani som är avstängd i två matcher är också backen Jacob Moverare ett frågetecken inför torsdagens match mot Linköping.

21-åringen åkte på en smäll i mötet med Leksand.

– Det är en skavank, han är 50/50, säger Rönnberg.