Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är så här man bygger mental styrka i ett lag”

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Joel Lundqvist jubilerade med match nummer 1 000 i Frölundatröjan.

Då förde han sitt lag till final i CHL.

– Det är svårt att klaga på den här kvällen. Jag är oerhört glad och stolt, säger han.

Han är Frölundas kapten och stora härförare.

Nu har Joel Lundqvist nått ytterligare en milstolpe i sin redan välmeriterade karriär.

Match nummer 1 000 i Frölundatröjan.

Och det var inte vilken match som helst, utan det var lagets viktigaste match så här långt in på säsongen när man hade en finalplats i CHL att tävla om.

Men trots att utgångsläget länge såg tufft ut för Frölunda så lyckades laget vända och besegra Luleå i semifinalen med totalt 5–4.

– Luleå börjar mycket bättre än oss i första och en hel del utvisningar ställer till det för oss. Men sen ser det mycket bättre ut i andra och tredje då vi klarar av att vända. Grymt skönt, säger Joel Lundqvist efter segern.

Frölunda är klart för final i CHL

Vändningen var långt i från Frölundas första.

I både åttondelsfinalen mot Färjestad och kvartsfinalen mot Biel-Bienne har man haft tuffa utgångslägen inför returen.

Men då, precis som nu, lyckades man ta sig vidare trots att oddsen var emot.

– Det är så här man bygger mental styrka i ett lag. Vi ger inte upp! Speciellt med tanke på den period vi har bakom oss också, då vi har förlorat en del och spelet inte har stämt. Så det är klart, det här blir vi stärkta av. Nu har det hänt så pass många gånger så man kan inte säga att det är flyt eller så, utan vi har något speciellt i det här laget, säger Lundqvist.

Kaptenen hyllar junioren

Just med tanke på det, att ni kommer från en svag trend – hur mycket betydde segern?

– Bara segern i sig är oerhört stark. Sen just att det är en semifinal, och vi hade både ”Hjalle” och Lasu borta som är två viktiga centrar. Att vi ändå lyckas vinna är jättestort. Sen är det kul att se andra kliva fram, som Kalle (Henriksson) till exempel, som gör det jättebra av minuterna han får. Det finns mycket gott att ta med sig härifrån.

Hann inte njuta över jubileet

För Frölundas del väntar nu en final i Tjeckien mot Mountfield. Samma lag som göteborgarna ställdes mot i gruppspelet.

– Jag har nästan glömt bort hur de matcherna var, haha.  Det har hänt mycket sedan dess. Men det är klart att det kommer att bli en utmaning. Vi slog dem borta, va..? Det ska vi se till att göra igen.

Hann du själv njuta över det faktum att du gjorde din 1000:e match?

– Nej, i och med vikten av den här matchen så har det varit fullt fokus på det. Det var en kort stund innan man tänkte på det, annars har det varit så mycket fokus just kring den här matchen. Men det är klart, nu efteråt bättrar det på känslan en del. Att man fick jubilera i en sådan här match när vi tog oss till final, det känns stort.