Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är Rogers beslut – nu är det upp till honom”

Ryan Lasch.Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Roger Rönnberg.Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. En skada har stoppat honom från spel en tid.

Men den senaste läkarundersökningen gav positivt svar – och Frölundas poängkung Ryan Lasch är på väg tillbaka i spel.

– Det är Rogers beslut, nu är det upp till honom, säger amerikanen inför mötet med HV 71.

Lördagens match mot Växjö Lakers i Scandinavium var den tredje raka som Ryan Lasch tvingades bevittna från sidan.

Frölundas storstjärna har dragits med en skada på vristen efter att han blev träffad av en puck, och har tvingats genomgå flera olika läkarundersökningar.

Men nu går det åt rätt håll för Lasch, som gjorde sin första fulla isträning under söndagen. Spel mot HV 71 på måndagskvällen är inte uteslutet.

”Tar steg i rätt riktning”

– Han vill in och spela, men det finns en gräns när läkarna tycker det är klokt och det är den gränsen vi väntar på, säger Roger Rönnberg som räknar med att ta ett beslut först på måndagen.

– Nu har han gjort första fulla träningen så han tar ju steg i rätt riktning. Mest troligt är det ett beslut som vi tar först på matchdagen.

”Det vore inte hela världen om vi väntar”

Efter träningen var Lasch kvar på isen i Frölundaborg extra länge. Och när han klev av var han positiv.

– Det känns bra. Men det är Rogers beslut, nu är det upp till honom. Vi har pratat lite och det vore inte hela världen om vi väntar med spel en vecka till. Men det kändes bra där ute i alla fall, säger han.

Laschs frånvaro har varit påtaglig för Frölunda. Inte minst vad gäller powerplay-spelet, som inte har gått att känna igen utan amerikanen som spelfördelare. Även om man till sist fick utdelning i spelformen mot Växjö.

– Jag vet inte.. Vi har många som kan producera. Ibland blir det så. Jag tycker inte att det har varit dåligt, men ibland får man inte studsarna med sig. De gör ett bra jobb ändå, framför allt senast när de också fick utdelning med ett viktigt mål som förändrade matchbilden, säger Lasch.

Vill bryta trenden mot HV 71

För Frölundas del kommer årets sista match mot HV 71 att bli en tuff utmaning. Det är ett av lagen som Frölunda har haft svårast mot den här säsongen, med förluster i de två tidigare mötena.

– HV har utvecklats till att bli ett av de tätaste lagen defensivt. De har fyra kedjor som jobbar oerhört hårt och är svåra att bryta igenom. Det blir en utmaning för oss precis som Växjö var i går. Men jag tror att vi lärde oss mycket från den matchen som vi kan ta med oss, säger Roger Rönnberg.

Frölundas frånvarolista

Ryan Lasch: Har dragits med en fotskada en tid. Men har fått positiva svar och går mot comeback.

Karl Stollery: Har bara spelat två av de tio senaste matcherna. Tränade med laget under söndagen, men är fortfarande ett osäkert kort.

Johan Mattsson: Missade matchen mot Växjö på grund av sjukdom. Men tränar nu med laget igen och lär vara redo för spel mot HV 71.

David Printz: Dras med en ”skavank” och kunde inte träna med laget under söndagen. Ska dock inte vara någon större fara.

Lucas Raymond: Spelar junior-VM i Tjeckien.

Samuel Fagemo: Spelar junior-VM i Tjeckien.